Докато американските законодатели продължават с плановете си за забрана или

...
Докато американските законодатели продължават с плановете си за забрана или
Коментари Харесай

Изглежда, че Lemon8 е резервният план на TikTok за САЩ, приложението влезе в Топ 10 на американския App Store

Докато американските законодатели не престават с проектите си за възбрана или насилствена продажба на TikTok, китайската компания майка на приложението ByteDance вкара друга своя обществена платформа в топ класациите на американския Apple App Store. Притежаваното от ByteDance приложение Lemon8, противник на Instagram, което се разказва като „ начин на живот общественост “, влезе в понеделник в Топ 10 на американския App Store, като стана приложение №10 в общото класиране, както за приложения, по този начин и за игри. Към през вчерашния ден то е класирано на 9-то място в класацията за най-хубавите приложения на App Store, като се изключи игрите.

Това е трагична смяна за малко известното приложение, която сочи, че напъните за привличане на платени консуматори са довели до този скок. До през вчерашния ден приложението Lemon8 в никакъв случай преди този момент не се беше класирало в класацията Топ 200 на най-хубавите приложения в Съединени американски щати, съгласно данни на магазина за приложения, предоставени на TechCrunch от data.ai.

Фирмата удостоверява, че подобен бърз преход от некласирано приложение до №9 измежду най-хубавите безвъзмездни приложения в Съединени американски щати – преди YouTube, WhatsApp, Gmail и Фейсбук – допуска „ забележителен “ и „ неотдавнашен “ напън за набиране на консуматори от страна на издателя на приложението. За страдание, защото приложението е толкоз ново в топ класациите на App Store, компаниите за разбор на приложения от трети страни към момента не разполагат с точни данни за инсталациите на Lemon8 в Съединени американски щати или за това по какъв начин се е трансформирал броя на тези съоръжения през последните няколко дни.

Като се има поради, че приложението е пуснато на международния пазар още през март 2020 година, най-вероятно е то да е било безшумно пуснато в App Store в Съединени американски щати, само че единствено за тестване. След това, някъде през последните няколко дни, то е било пуснато по-„ публично “, което значи, че е било съпроводено от този явно забележителен разход за платени реклами за разкриване или инсталиране на приложения.

По данни на доставчика на информация за приложения Apptopia, Lemon8 е дебютирал в iOS и Android през март 2020 гoдина и от този момент е натрупал 16 милиона изтегляния в международен мащаб, като Япония е неговият водещ пазар, на който се падат 38% от всички съоръжения. Макар че компанията не разполага и с данни за инсталиранията в Съединени американски щати, тя съумя да пресметна, че сега приложението има 4,25 милиона дейни консуматори месечно.

Apptopia означи, че към момента не е видяла Lemon8 да е харчил за платено търсене в App Store или Гугъл Play, само че предизвести, че може да има платени акции за инсталиране, които просто още не са попълнени в системата му, или разноски, които са в мрежи, за които няма визия.

Въпреки това се счита, че ByteDance може просто да употребява един от личните си канали, с цел да подтиква инсталирането на приложението: TikTok.

В TikTok редица основатели неотдавна започнаха да разгласяват за Lemon8, като единствено за последните 24 часа се появиха доста нови видеоклипове. Обезпокоително е, че доста от техните мнения са извънредно позитивни, само че не са маркирани като спонсорирано наличие.

Докато някои го хвалят, други основатели са по-подозрителни към неочаквания интерес на общността на TikTok към новото приложение. Александреа Брумфийлд размишлява:

„ Конспирация ли е това, че видях толкоз доста от тези видеоклипове (за Lemon8) един след различен, когато сега в новините се приказва за възбраната на TikTok? “

Опасенията ѝ може би не са неоснователни.

Миналия месец Insider заяви, че ByteDance тихомълком популяризира Lemon8 в Съединени американски щати и Англия и заплаща на основатели на видеоклипове, с цел да разгласяват в приложението и да основат първичното наличие в Съединени американски щати. Инфлуенсърите са споделили с новинарския канал стъпките, които би трябвало да подхващат, с цел да получат заплащане за изявленията си. Не би било изненадващо, в случай че някои от тези нови, прекомерно положителни видеоклипове в TikTok за Lemon8 също са били форма на заплатен маркетинг към инфлуенсъри от страна на ByteDance.

Това, което кара да хората да мислят по този начин с изключение на времето, несъмнено, е обвързвано с езика, който основателите в историята на Insider са употребявали, с цел да опишат Lemon8 – да вземем за пример, наричайки го комбинация от Pinterest и Instagram. Сега тъкмо същото изложение се повтаря от основателите на TikTok, които разгласяват тези прекомерно положителни видеоклипове.

В допълнение към цитирания нагоре образец, при ревизиране на видеоклипове, отговарящи на търсенето на основна дума Lemon8 в TikTok, основателите повтарят фразата „ Pinterest среща Instagram “ или „ като че ли Instagram и Pinterest си имат бебе “, като в същото време разказват приложението като „ тооолкова сладко “.

Нито един от основателите на позитивно наличие по отношение на Lemon8 не разкри дали му е било платено за публикуването на видеоклиповете.

Разбира се, Lemon8 може да не е жизнерадостен авариен проект при възможна възбрана на TikTok, защото законодателите могат да обмислят необятен набор от ограничавания върху китайските технологии, в това число върху мобилните приложения, надалеч надхвърлящи рамките единствено на TikTok, само че ByteDance не се отхвърля да се осланя на основателите, с цел да изтъкне своите причини – компанията изпрати авторитетни персони във Вашингтон преди чуването в Конгреса предходната седмица, с цел да лобират от името на TikTok. Редица основатели на наличие в TikTok са разочаровани от националната възбрана, препоръчана от американските законодатели. Да не приказваме за явната липса на техническо схващане, демонстрирана от представителите на Камарата на представителите в конгреса на Съединени американски щати, които разпитваха основния изпълнителен шеф на TikTok и му задаваха много глупави въпроси.

Понастоящем хаштагът Lemon8 има 2,3 милиарда проявления в TikTok, което обаче включва доста наличие, което не е американско и не е на британски език, от по-голям интервал от време.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР