Докато американката Кейти Ледецки и австралиецът Илайджа Уинингтън се реваншираха

...
Докато американката Кейти Ледецки и австралиецът Илайджа Уинингтън се реваншираха
Коментари Харесай

Леон Маршан даде заявка за Париж със световна титла на 400 м съчетано в Будапеща

Докато американката Кейти Ледецки и австралиецът Илайджа Уинингтън се реваншираха за разочарованията си от Игрите в Токио, младият французин Леон Маршан даде да се разбере, че мисли за Олимпиадата в Париж след страхотна победа в съчетаното плуване в първата вечер от Световното състезание в Будапеща.

В щафетата на 400 м свободен жанр, олимпийските първенци продължиха превъзходството си, откакто мъжете на Съединени американски щати и дамите на Австралия победиха. Маршан задмина баша си Ксавие, международен медалист в дисциплината 400 м съчетано от 1998, спечелвайки международната купа с второто най-хубаво време в света. 20-годишният плувец финишира за 4 мин 4.28 сек, оставайки на малко над трета от секундата от върха на Майкъл Фелпс в Пекин през 2008.

20-годишният американец Фостър Карсън се подреди втори, а олимпийският първенец от Съединени американски щати Чейс Калиш остана трети.

„ Не знаех, че ще бъде толкоз бързо. Подобрих се доста в гърба и бруста. Много съм разчувствуван за Майк, тъй като съм доста покрай неговия връх “, сподели Маршан, който разкри, че не се е срещал с легендата Фелпс, само че „ приказвал с него посредством известие “.

На 400 м свободен жанр 25-годишната Ледецки, която бе надиграна от австралийката Ариарне Титмус за международната купа през 2019 и загуби олимпийската купа и международния си връх от надарената плувкиня. Тя обаче се концентрира върху Игрите на английската общественост, а това разреши на Ледецки да счупи личния си връх от международни шампионати, с цел да удържи 15-годишната канадка Съмър МакИнтош за 16-ия си орден от шампионати на планетата. МакИнтош стана третата жена, която плува под четири минути в текстилен екип. Американката Леа Смит се окичи с бронза с 4:02.08.

В дисциплината при мъжете, Уинингтън завоюва с 3:41.22, поставяйки най-бързото време в надпреварата от десетилетие насам, изпреварвайки германеца Лукас Мартенс с 1.63 сек – бразилецът Гийерме Перейра да Коста остана трети. 22-годишният Уинингтън бе в ролята на любимец на Олимпиадата предходната година, само че приключи едвам седми във край, извоюван изненадващо от тунизиеца Ахмед Хафнауи, който не взе участие в съботната конкуренция.

Днес предстоят четири финала. Арно Каминга от Нидерландия ще се опита да завоюва злато на 100 м бруст в отсъствието на контузения Адам Пийти, Николас Сантос ще търси злато на 42-годишна възраст в дисциплината 50 м бътерфлай, а фаворитката на домакините Катинка Хошу ще се бори за повтаряне на международната си купа на 200 м съчетано. Последният край е на 100 м бътерфлай за дами.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР