Докато актьорите проклинат коронавируса заради това, че останаха без работа

...
Докато актьорите проклинат коронавируса заради това, че останаха без работа
Коментари Харесай

Рачков прибра половин милион насред кризата, но май ще трябва да ги връща

 Докато актьорите проклинат ковид поради това, че останаха без работа и пари, и не се знае по кое време още веднъж ще могат да се завърнат на театралните подиуми, техният сътрудник Димитър Рачков няма сходни недоволства. Насред рецесията, засегнала освен арт средите, само че и съвсем всеки българин, бургазлията се е нагушил с към половин милион лв. от разграбените билети за " Забраненото шоу на Рачков ", което трябваше да се играе тъкмо след един месец – на 25 юни, в " Арена Армеец ". Както към този момент стана ясно, спектакълът пада поради противоепидемичните ограничения. Според разпоредбите отсега нататък и до второ разпореждане културните събития са разрешени единствено на подиуми навън и с позволена претовареност на местата до 30% от оптималния потенциал.

В сходен тип шоуто на Рачков няма по какъв начин да се състои, най-малкото тъй като в София няма открита театрална сцена, която да побере 3000 души, колкото са 30% от разпродадените билети. Но пък реализацията на спектакъла във тип, координиран с условията, не е невъзможна. Тъй като халтурното мероприятие би могло да се състои на някой от стадионите на столичните футболни клубове.

Тази алтернатива обаче е финансово неизгодна за любимеца на Магърдич Халваджиян, тъй като ще би трябвало да възвърне парите за близо 7000 души, заделили сред 30 и 60 лв. – колкото се продаваха входните талони за " Арена Армеец ". Към днешна дата са закупени 8864 ваучера от пуснатите общо 9459. Новата дата за шоуто е чак наесен – 28 октомври. И тази дата обаче не може да се счита изцяло сигурна поради прогнозите на експертите, че в края на годината може да има втора вълна от Ковид-19, написа " Ретро ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР