Докарали сме се до ситуация, в която правителството не означава

...
Докарали сме се до ситуация, в която правителството не означава
Коментари Харесай

Ако няма обединение, ще има компромис, шантажи и извиване на ръце, смята политолог


Докарали сме се до обстановка, в която държавното управление не значи безусловно добър резултат от изборите. Видяхме предишно ръководство, основано под натиска на публичното очакване. Въпросът е не дали ще има държавно управление, а дали ще има опит за сливане най-малко на три неща - обща оценка за действителността и рецесиите, позицията за войната в Украйна и обединяване за обща визия за бъдещето. Тогава можем да забележим държавно управление, само че е малко евентуално. Всичко друго би било компромис, шантажи и извиване на ръце. Такова държавно управление би било безсмислено. Това разяснява за " Твоят ден " политологът Христо Панчугов.

По думите му коалиция сред и надали е допустимо поради настроенията против тях в обществото.

" Нужно е да се направи промяна на администрацията, тъй че да не бъде политически обвързана. Поредицата от рецесии се дължат на това, че без политическа и напътствие, администрацията е привикнала да не прави нищо. Всички рецесии са изненада, тъй като не си правят работата в точния момент ", сподели той. 

От своя страна журналистът Асен Генов счита, че контактната група за договаряния е като стоматологичен лакмус, който да ревизира дали болните зъби задоволително добре контактуват между тях. " Изборите разделиха нещата на две групи - пропутински партии и партиите, които на каузи или думи се декларират като евроатлантически. Сред тях попада и. Борисов прояви политическа експедитивност и предложи евроатлантическо държавно управление ", означи той. 

Според него в случай че Политическа партия желаят да се върнат в играта и да спрат офанзивата на Борисов, би трябвало също да предложат мощни точки. " Предстои да се подпише контракт за F16, да се реши за военна помощ за Украйна. Могат да предложат тези неща. А за какво не и въпросът за импийчмънт на президента. Ако поддържат тези стъпки, ще се види дали може да има евроатлантическо ръководство ", уточни Генов. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР