Докъде може да стигне един истински фен в манията по

...
Докъде може да стигне един истински фен в манията по
Коментари Харесай

Сериалът Swarm: Дебютът на Били Айлиш като актриса и смъртоносният култ към идолите

Докъде може да стигне един същински почитател в манията по своите обичани музиканти или артисти?

Новият сериал на Amazon " Swarm " ( " Роякът " ) дава отговор, който по едно и също време разсмива и смразява кръвта.

" Swarm " е психотрилър с детайли на подигравка, който се надсмива над радикализирането на актуалните генерации от попкултурни фенове, подготвени на всичко за своите идоли.

Това е и актьорският дебют на Били Айлиш - носителката на " Грами " и " Оскар " за песните си този път се трансформира в мистериозна и хипнотична млада жена, която подтиква психозата на основната героиня. В сериала вземат участие още Парис Джексън - дъщерята на починалия Майкъл Джексън, която също познава от персонален опит до каква степен може да стигне груповата обсесия по звездите. Дъщерята на Барак Обама - Малия - е създател на сюжета на един от епизодите.

Създателят на сериала " Atlanta " Доналд Глоувър, който също съвместява музиката с киното, стои зад концепцията за " Swarm ", който се стриймва от Amazon Prime Video.

" Swarm " е директна ирония върху живота на най-верните почитатели на Бийонсе, наричащи себе си " the Beehive " ( " кошерът " ).

Сериалът споделя историята на младо чернокожо момиче на име Дре (в ролята: Доминик Фишбек), което прекарва живота си в мечти и фантазии за обичаната си певица.

Звездата Найджа (чийто прототип, естествено, е Бийонсе) е модел за подражателство и боготворене на милиони млади дами.

Дре и сестра ѝ Мариса са захласнати от споделената обич към музиката на Найджа, като дружно поддръжат фенска страница в Twitter, отдаден на култа към певицата. Дре си прави нова кредитна карта, с цел да може да купи билети от 1800 $ за турнето на Найджа и да направи подарък за рождения ден на сестра си - вместо да заплати наема на жилището, в който живеят.

Животът им обаче се трансформира, до момента в който Мариса пораства, има потребност от автономия и осъзнава разликата сред действителния живот и подправеното поддържане на култа в интернет. Когато фанатичната преданост на Дре e сложена на тежко тестване, момичето изпада в лудост, поради което отмъщава със серия от убийства.

" Swarm " разказва метода, по който нарушителят заживява в психозата си и се пробва да се самоубеди, че не носи виновност за злокобните си дейности.

Момичето от сериала е сборен облик на културата на обезумелите почитатели, които трансформират живота на идола си в своя втора еднаквост - изпадат в възторг от техните триумфи или одобряват като персонална засегнатост всяка рецензия, пренебрежение или спор, ориентирани против звездата.

Включването на Били Айлиш в " Swarm " е част от преплитането сред действителността на шоубизнеса и фантазията.

Айлиш влиза в облика на водач на псевдокулт, с която Дре се среща в един от епизодите, като включва личната си харизма и магнетизъм на най-много.

Критиците съпоставят облика на основната героиня с такива като Патрик Бейтман от " Американски психар ", Артър Флек от " Жокерът " или Ани Уилкс от " Мизъри " на Стивън Кинг.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР