Доживотна присъда без право на замяна за убиеца на Димитър

...
Доживотна присъда без право на замяна за убиеца на Димитър
Коментари Харесай

БУНТ В ЦАЛАПИЦА: Пак протест за справедливи наказания за смъртта на Димитър

Доживотна присъда без право на подмяна за килъра на Димитър Малинов и помагачите му желаеха хората в Цалапица. Те изрично не одобряват обвиняването на прокуратурата против 19-годишните близнаци, че единствено са укривали тялото на Димитър.

В центъра на селото има извънредно мощно полицейско наличие, откакто митингът нощес ескалира и се стигна до напрежение. Бяха хвърлени бомбички в къщата на 19-годишните арестувани от полицията за 72 часа.

Ден след арестуването на близнаците Валентин и Борислав Динкови, упрекнати от прокуратурата, че са помогнали за укриването на тялото на Димитър, техният татко разяснява напрежението в селото.

„ Хората се надъхват, обикновено, само че не знаят истината и по тази причина са на този хал. Ако аз бях на тяхно място, щях по този начин да отвръщам. А каква е истината - питайте прокуратурата. Нямам право да експортирам данни, до момента в който тече следствието “, сподели Петър Динков, татко на задържаните близнаци.

Бащата на Димитър е безапелационен, че близнаците имат присъединяване и в убийството на сина му.

„ Моето виждане е, че те са съучастници в това закононарушение. Не може ти да го караш в колата и да си просто, не знам, тъй като сме в Европейски Съюз и няма смъртна присъда, доживотна присъда без право на подмяна “, разяснява Недялко Малинов, татко на убития.

В селото желаят бързи и обективни присъди.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР