Доходността по гръцкия правителствен дълг падна под 2 процента за

...
Доходността по гръцкия правителствен дълг падна под 2 процента за
Коментари Харесай

Пазарът оцени гръцкия дълг като по-сигурен от американския

Доходността по гръцкия държавен дълг падна под 2 % за първи път в историята и към този момент е по-ниска от тази по десетгодишните американски облигации, написа CNBC.

През март 2012 година, в разгара на дълговата рецесия, Гърция плащаше 48 % рента по дълга си. Но в четвъртък тя падна до рекордно ниските 1,97 %. В същото време Съединени американски щати, считана за несъмнено леговище за вложителите, заплаща 2,01 %. За първи път смяната в оценката на пазарите пристигна, когато дясната " Нова народна власт " победи на изборите.

В същото време би трябвало да посочим, че доходността по немските десетгодишни облигации също отбелязва върхове. Тя изкара рекорден брой дни в негативна територия - цели 80 до минус 0,42 %. А анализатори предвиждат, тя може да намалее и до минус 0,6 %.

Драматичният спад на цената на заемите за Гърция е самопризнание за това за какъв брой по-стабилна е считана тя през днешния ден, изключително в случай, че през 2018 година гръцкият дълг бе 181 % от стопанската система. Миналият четвъртък Атина продаде €2,5 милиарда 7-годишен дълг, като притегли четири пъти повече интерес от нужното, с цел да извърши продажбата. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР