Доходността на държавните облигации на САЩ се понижава рязко по

...
Доходността на държавните облигации на САЩ се понижава рязко по
Коментари Харесай

Нов трус на европейските и американските фондови борси

Доходността на държавните облигации на Съединени американски щати се намалява внезапно по време на търговията в сряда, откакто серията слаби данни от Китай и Германия потвърдиха ясно забавянето на световната стопанска система и парираха вчерашните очаквания за напредък в комерсиалните договаряния сред Вашингтон и Пекин, предава БНР.

В същото време вложителите през днешния ден са очевидци и на феномена, прочут като " обърната крива на доходността " за пръв път от 2007-а година насам, което е много добър знак за идна икономическа криза.

Доходността на 10-годишните американски дългови бумаги се намалява към 1,61%, достигайки най-ниско равнище от есента на 2016-а година насам, до момента в който доходността на краткосрочните 2-годишни бумаги на Съединени американски щати се намалява към 1,62%, а на 30-годишните дълготрайни бумаги - към 2,05%.

По този метод лихвеният спoред сред 10-годишните и 2-годишни бумаги стана негативен (по-висока рентабилност на краткосрочните по отношение на дълготрайните книжа), което е известно като " обърната крива на доходността " и породи през днешната търговия за пръв път от юни 2007-а година - директно преди световната финансова рецесия и икономическа криза. От историческа позиция феноменът " обърната крива на доходността " съставлява много акуратен знак за допустима икономическа криза през идващите 12 до 24 месеца. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР