Доходността на 10-годишните държавни ценни книжа на САЩ достигна най-високата

...
Доходността на 10-годишните държавни ценни книжа на САЩ достигна най-високата
Коментари Харесай

10-годишните държавни ценни книжа на САЩ достигнаха най-високата си стойност

Доходността на 10-годишните държавни скъпи бумаги на Съединени американски щати доближи най-високата си стойност за последните 10 месеца, което докара до разнопосочни резултати на Уолстрийт по време на ранната търговия в четвъртък.

Понастоящем вложителите се борят с опасенията по отношение на капацитета за дълготрайно повишение на лихвените проценти в Съединени американски щати, съчетано с продължаващите стопански провокации в Китай.

Доходността на бенчмарковите 10-годишни облигации се увеличи до 4.312%, тествайки равнища, невиждани от октомври насам – 4.338%. Ако този предел бъде надхвърлен, той ще означи най-високата си стойност от 2007 година насам. След отварянето на американския пазар доходността означи лек спад до 4.302%.

Сами Чаар, основен икономист в Lombard Odier, отдаде повишението на доходността на постоянните данни, показващи мощно вътрешно търсене в Съединени американски щати. Икономистът акцентира, че въпреки в протокола от съвещанието на Федералния запас през юли се загатва за последователно икономическо закъснение, актуалните данни опонират на това разбиране.

Публикуваният в сряда протокол от съвещанието на Фед през юли разкри разделяне измежду политиците във връзка с нуждата от по-нататъшно повишение на лихвените проценти. Някои членове показаха угриженост по отношение на евентуалната щета от несъразмерното повишение на лихвените проценти за стопанската система.

В четвъртък Министерството на труда на Съединени американски щати заяви, че броят на американците, подали нови молби за компенсации за безработица, е намалял през миналата седмица.

Това подсказва, че пазарът на труда остава сгънат, даже когато Федералният запас подхваща ограничения за ограничение на икономическия напредък и инфлацията. През седмицата поредност от оповестени стопански данни поредно посочваха неналичието на идно закъснение на икономическия напредък.

Ранната търговия на Уолстрийт показа разбъркан сюжет на фона на този комплициран стопански пейзаж. Индустриалният показател Dow Jones показва растеж от 0.27%, S&P 500 означи покачване от 0.16%, до момента в който Nasdaq Composite означи спад от 0.12%.

Глобалният показател на MSCI записва спад от 0.2% в четвъртък, като по време на сесията доближи най-ниската си точка от 6 юли насам.

В сферата на валутните пазари доларовият показател, измерващ курса на щатския $ по отношение на шестте съществени валути, означи лек спад, откакто доближи двумесечен връх от 103.59 пункта. Индексът отстъпи с 0.2% до 103.23.  

Източник: YahooFinance

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР