Доходите растат по-бързо от разходите, показват последните данни на Националния

...
Доходите растат по-бързо от разходите, показват последните данни на Националния
Коментари Харесай

Доходите на българите растат по-бързо спрямо разходите

Доходите порастват по-бързо от разноските, демонстрират последните данни на Националния статистически институт. Те са за първото тримесечие на годината по отношение на същия интервал на 2023 година
Прочетете още
Тримесечният общ приход приблизително на разположение от домакинство е 2840 лв., или растеж от 16%. Разходите също се покачват до 2524 лв.. Тук нарастването е със 17.4% по отношение на същия интервал на 2023 година С най-голям условен дял е приходът от работната заплата, следван от приходите от пенсии и от независима претовареност.

За какво плащаме повече по отношение на първото тримесечие на 2023 година? Най-голям растеж има при разноските през свободното време и обучение – 55,9%. Плащаме и повече за храна – нарастването е близо 12%. Поскъпнал е превозът и битовите сметки. 

„ Изпреварващият растеж на заплатите и пенсиите пред инфлацията, както и последователното закъснение на растежа цените, са три фактора, чиято композиция ще даде на семействата повече благоприятни условия да икономисват ", каза Адриан Николов от Института за пазарна стопанска система за Нова. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР