Доха. България и Катар ще обменят опит и ще насочват

...
Доха. България и Катар ще обменят опит и ще насочват
Коментари Харесай

НКИЗ и Катарските свободни зони подписаха Меморандум за сътрудничество

Доха. България и Катар ще обменят опит и ще насочват вложители към индустриалните зони, които ръководят. Това става допустимо след сключване на Меморандум за съдействие от „ Национална компания Индустриални зони “ и Катарските свободни зони. Това оповестиха от пресцентъра на НКИЗ .Изпълнителният шеф на сдружението Антоанета Барес е на публична аудиенция в Катар като част от бизнес делегация, включваща над 30 наши компании и водена от президента на България Румен Радев.
Меморандумът за съдействие сред индустриалните зони на двете страни беше подписан по време на Катарско-български бизнес конгрес в Доха от Антоанета Барес, изпълнителен шеф на НКИЗ, и Ахмад бин Мохамед Ал Сайед, ръководител на Катарските свободни зони. Георги Христов, шеф отдел „ Правно обслужване и ръководство на собствеността “ в НКИЗ, показа компанията пред катарските предприемачи. На форума участва и заместник-министъра на стопанската система на България Александър Манолев. По време на диалозите беше реализирана договореност за реципрочни механически визити в индустриалните зоните на двете страни, с цел да се набележат съответни планове, в които да се задълбочи партньорството.
Пет пъти е повишен стокообменът ни с Катар през последните години. Тази наклонност демонстрира интерес и капацитет, стана ясно още на бизнес форума в Доха. В формалното разкриване на събитието присъединяване взе президентът на Република България Румен Радев и министърът на търговията и промишлеността на Държавата Катар Али бин Ахмед Ал Куари.
На форума беше маркирано, че България има капацитет и интерес от повишаване на износа на артикули от фармацевтичната и химическата индустрия, машиностроителната и електротехническата продукция, както и от артикули и услуги на осведомителните и информационните технологии и други. Нивата в двустранния стокообмен на България и Катар са близо 14 млн. щатски $. По време на диалозите на двете страни беше изтъкнато, че от ден на ден български компании изнасят за катарския пазар като всяка година се регистрира нов растеж на експорта ни.
Преди да посети Катар, бизнесделегацията, водена от президента Румен Радев, беше на аудиенция в Ливанската Република. Там бяха разисквани благоприятни условия за поощряване на вложенията сред двете страни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР