Договорката между лидерите на ГЕРБ и Продължаваме промяната - Демократична

...
Договорката между лидерите на ГЕРБ и Продължаваме промяната - Демократична
Коментари Харесай

Управляващите спазват договорката, бюджетът Василев се приема

Договорката сред водачите на ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " бюджетът да бъде признат стартира да се съблюдава. Това стана ясно през днешния ден, когато депутатите дебатират бюджета на второ четене.

В първия значим параграф бе заложено, че фонд " Сигурност на електроенергийната система " ще бъде попълван посредством облагане на свръхпечалбите на производителите на ток, като ресурсът ще обезпечи погашение на обезщетения на бизнеса, в случай че цената на тока надвиши 200 лв/мвтч. В бюджетната комисия Делян Добрев и Цончо Ганев предложиха този параграф да отпадне, като това бе признато с гласовете на представителите на ГЕРБ, " Възраждане " и " ИТН.

Днес обаче предложенията на Делян Добрев и Цончо Ганев бяха отхвърлени, като за тях гласоподаваха от " Възраждане ", " ИТН " и 4 депутати от ГЕРБ. Текстът на Министерството на финансите бе подсилен от ГЕРБ, " Продължаваме промяната - Демократична България ", Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.

Част от депутатите заподозряха финансовия министър, че желае да постави ръка върху многомилиардния фонд, в който предприятия, печелещи от свръхвисоки енергийни цени, вършат отчисления, с цел да се дават помощи на другите компании, които пък страдат от скъпотията. Други го укориха, че още веднъж стартира използване на схемата на калпак, при което субсиии се дават и на бизнеси, които въобще нямат потребност от поддръжка. Трети подлагаха на критика Асен Василев, че си " присвоява " част от фонда, която е отредена за дребни и междинни компании по европейския механизъм SAFE  - 700 млн. лв..

Очаквайте детайлности!
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР