Договорите за доставки на газ с руската страна са много

...
Договорите за доставки на газ с руската страна са много
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Договорите за доставки на газ с Русия са ясни - плащане само в евро или долари

Договорите за доставки на газ с съветската страна са доста ясни – заплащането би трябвало дали да е в евро или в долари. В момента доста деликатно преглеждаме договорите, само че пръв взор наподобява, че ние ще ги съблюдаваме и там е доста ясно казано, че заплащанията не се правят в рубли. Ще създадем явен разбор на президентския декрет на Владимир Путин отпреди няколко дни и е значимо да имаме ясна позиция на Европейски Съюз, само че дотогава се заплаща в евро или долари.

Това съобщи ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен на конференция с българския министър-преседател Кирил Петков в отговор на журналистически въпрос.

„ Искам да поздравя България най-после освен за това, което прави с бежанците, само че и за цялата поддръжка, която е тук в района. През 2020 година Европейският съвет даде обещание, че в този момент е време да стартират договаряния със Северна Македония и Албания за присъединение към Европейски Съюз. Темата за отбрана на малцинствата е съществена полезност на Европейски Съюз, това член втори от нашия организационен контракт ", отговори Фон дер Лайен по отношение на тематиката за отбрана на българското малцинство в Северна Македония, което е едно от условията на България да даде зелена светлина за европейската интеграция на Северна Македония.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР