Договорите са по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР)

...
Договорите са по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР)
Коментари Харесай

Борисов към кметове: Много внимавайте с поръчките

Договорите са по Програмата за развиване на селските региони (ПРСР) и бяха връчени на гала в Министерски съвет.

„ Имам една молба към вас – да си извършите чисти, обществени, ясни публичните поръчки. Целият надзор е при вас – бъдете доста деликатни, с цел да няма след това следствия по малките екрани и вестниците “, обърна се към кметовете министър председателят Бойко Борисов, представен в известие на Министерство на земеделието и храните.

„ Всичко отива непосредствено при хората – това са читалища, учебни заведения, детски градини, водоснабдяване, пътища. Тук сте кметове от всички партии и колкото сте по-бързи и ефикасни, толкоз работата ви ще бъде по-видима “, добави Борисов.

Министърът на земеделието и храните Румен Порожанов напомни, че първият банкет по подмярка 7.2 от ПРСР (по която са подписаните договори) беше с бюджет от 341 млн. евро. Заради правилото да се утвърждават всички контракти с равни точки евентуално сумата ще нарасне до 380-390 млн. евро.

Очакванията са подписването да бъде финализирано в границите на 2-3 месеца. След това благодарение на Националното съдружие на общините ще бъде отворен втори банкет за целия остатъчен бюджет по подмярката.

Подписани контракти получиха кметовете на общините Кнежа, Златарица, Вълчедръм, Средец, Вършец, Павликени, Долна баня, Хисаря, Дряново, Балчик, Велики Преслав, Угърчин, Лясковец, Белица и Нови пазар.

По подмярка 7.2 досега са утвърдени 63 плана на стойност близо 80 млн. лв..

От тях: за пътища по 9 плана се обезпечават над 45 млн. лева; за улици по 9 плана - над 15 млн. лева; за учебни заведения – 3 плана за над 3,5 млн. лева; за детски градини – 3 плана за близо 3 млн. лева; за културни действия – 39 плана за над 12,650 млн. лв..
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР