Договорите на Македония с България и Гърция са голям напредък,

...
Договорите на Македония с България и Гърция са голям напредък,
Коментари Харесай

ЕС с искане към Македония за реформи в съдебната система

Договорите на Македония с България и Гърция са огромен прогрес, само че Брюксел чака такива стъпки и с другите промени, изключително в правосъдната система, означи посланикът на Европейски Съюз в Скопие Самуел Жбогар пред телевизия Алсат.
В емисията „ 360 градуса “ Жбогар означи, че има някои промени в разследващите служби, изключително с стартирането в употреба на организацията за следене на връзките, както и откакто се регистрирате за промени в самото УБК (Управление за сигурност и контраразузнаване).
Съдебната система уточни региона, в която би трябвало да се концентрира промяната.
„ Бих се спрял на правосъдната система, където в действителност желаеме да забележим повече. И през юни държавите-членки приканиха за задълбочаване на промените, по тази причина желаеме да забележим повече тук. Има неща, които се ползват, има някои, които би трябвало да бъдат направени, тъй че може да се каже, че към момента има място за усъвършенстване.
Що се отнася до обществената администрация, виждаме, че в последно време нещата са под надзор. Винаги сме препоръчвали да не вършат лични промени, в случай че не са нужни “, сподели Жбогар.
Във връзка с предложенията на държавното управление за помиряване и на опозицията за прошка за събитията в Народното събрание от 27 април предходната година, Жбогар счита, че Народното събрание би трябвало да откри метод да не се заплаши върховенството на закона при вероятно взимане на решение за някакъв тип прошка на част от участващите в събитията.
Жбогар съобщи, че стои зад Доклада от заключенията от Европейския съвет по общи въпроси на Европейски Съюз, където е посочено, че от Македония се чака търсенето на юридическа отговорност за случилото се в Народното събрание на 27 април, само че че ще следи дебата на Комисията за помиряване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР