Договорихме се с българското правителство за изработване на средносрочни мерки,

...
Договорихме се с българското правителство за изработване на средносрочни мерки,
Коментари Харесай

Шефът на „Лукойл“ при Радев: Ще изработим мерки за поддържане на икономиката

" Договорихме се с българското държавно управление за разработване на средносрочни ограничения, с цел да поддържаме стопанската система ". Това сподели президентът на „ Лукойл “ Вадим Воробьов преди срещата с президента Румен Радев.

Президентът Румен Радев прие на работна среща на „ Дондуков “ 2 представители на управлението на енергийната компания „ Лукойл “. На нея бяха разисквани опциите за ограничение на инфлацията и за развиването на предвидима икономическа среда в страната.

„ Имаме въпреки и не доста ясно схващане за това по какъв начин ще продължат нещата. В първото тримесечие на идната година ще създадем работна група, която ще взема решение по какъв начин ще се работи след влизане в действие на ембаргото върху съветския нефт ”, сподели президентът на „ Лукойл ” Вадим Ворибьов. „ Лукойл ” е значима част от българската стопанска система, огромен шеф и главен търговец на горива. От тяхната стойност значително зависи развитието на стопанската система и инфлационните процеси.

Високите цени са измежду водещите аргументи за повишаване на всички артикули и услуги, което свива потреблението и носи загуби и за производителите ”, сподели президентът. И акцентира, че идната среща сред управата на „ Лукойл ” и нашето правителство е „ добра опция да се набележат ограничения за битка с инфлацията в интерес на българския консуматор ".

„ Нашата компания работи повече от 20 година на българския пазар. В последните дни членове на кабинета и мениджъри от нашата компания организираха редица срещи, на които бяха набелязани съответни ограничения за работата ни оттук насетне “, сподели Воробьов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР