Договорът за Националната детска болница е подписан на тъмно. Има

...
Договорът за Националната детска болница е подписан на тъмно. Има
Коментари Харесай

Арх. Бакалова: Договорът за детската болница е подписан на тъмно

Договорът за Националната детска болница е подписан на мрачно. Има прекалено много подозрения, свързани с тази поръчка. Използва се моментът, в който поради въведеното изключително състояние в страната не могат да се организират протестни дейности.
Това сподели пред БНР арх. Петкана Бакалова от самодейност " За същинска детска болница ", които направиха петиция с искане на оставката на здравния министър Кирил Ананиев.

" Точно в миг, когато се събират помощи за битка с рецесията с ковид, се започва строителство, за което няма обезпечено и финансиране в цялостния му размер ", съобщи арх. Бакалова.

Тя уточни, че им е оказан достъп до социална информация.

" Минаха двете седмици, в които ние поискахме да ни бъде предоставена документите на спечелилите - да се срещнем с календарния график с предложенията. Поискахме и цялостната документи на градежа, каквато знаем, че се пази ".

Арх. Бакалова изясни още, че е направена консултация с огромен немски тръст за саниране на бетон.

" С изненада установихме, че приравнено към българските цени за строителството това подсилване би коствало минимално към 10 млн. лева и би траяло сред година и половина до две години, при 30-35 служащия ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР