Договорът за логистика, подготовка на софтуера и поддръжка на машините

...
Договорът за логистика, подготовка на софтуера и поддръжка на машините
Коментари Харесай

Цветозар Томов: Договорът за машините за вота ще бъде сключен до дни

Договорът за логистика, подготовка на софтуера и поддръжка на машините за идните избори би трябвало да бъде подписан най-късно при започване на идната седмица. Това разгласи заместник-председателят на Централната изборна комисия Цветозар Томов по Нова ТВ.

Той увери, че все още машините се съхраняват на несъмнено място в частен склад, където се държат още от 2014 година насам. „ Охраната и достъпът до там е под контрола на страната. Охранява се от жандармерия, а влизането става единствено с позволение от ЦИК, като това важи в това число за членове на комисията ”, изясни Томов.

Той напомни новината от вчерашния ден, че в бюлетината за вота на 2 октомври няма да има номер 21. Причината - Единна национална партия не е записала листи със свои претенденти в нито един избирателен регион. Този факт обаче не е бил прочут на ЦИК все още на тегленото на жребия на 31 август.

Томов изясни и процедурата за гласоподаване по сегашен адрес. „ Срокът за подаване на документа е 17 септември. Такова заявление би трябвало да подадат и хората, които към този момент са подавали на предходни избори, защото то важи единствено за съответния избор ”, сподели Томов.

Всеки българин в чужбина пък ще може да гласоподава в която и да било секция отвън границите на България, даже да не е подал заявление за това. Онези, които имат опция въпреки всичко да заявят публично желанието си за присъединяване в изборите, могат да го създадат до 6 септември през уеб страницата на ЦИК.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР