Договорът за концесията за реконструкцията и модернизацията на стадион Лудогорец

...
Договорът за концесията за реконструкцията и модернизацията на стадион Лудогорец
Коментари Харесай

Променят концесията на Лудогорец Арена, орлите изграждат нов сектор за гости

Договорът за концесията за реконструкцията и модернизацията на стадион " Лудогорец Арена " ще бъде изменен, това излиза наяве от докладната бележка на кмета Валентин Василев, която е импортирана по изключителния прийом в дневния ред на идното съвещание на Общинския съвет. Изменението е по предложение на концесионера ПФК Лудогорец 1945 ЕАД. То включва смяна на последователността на осъществяване на строително-ремонтните работи в секторите А и Г.

Според настоящия контракт бранш А би трябвало да бъде реконструиран и осъвременен в границите на първите 5 години от периода на концесията, а бранш Г - през идващите 5 години. В писмото на изпълнителния шеф на клуба Ангел Петричев до Община Разград се прецизира, че нуждата от тази смяна се обосновава от условията на УЕФА за инфраструктурни критерии на стадионите и наредбите, регламентиращи обособените шампионати, проведени от УЕФА. Към сегашния миг секторът на посетители - Г се явява неприспособим за настаняване на почитатели на гостуващите тимове по време на футболни срещи от Шампионската лига и Лига Европа.

" Промяната в последователността на дейностите по осъществяване на реконструкцията и модернизацията на секторите няма да докара до несъблюдение на задължението на концесионера за период от 10 години да направи плануваните в концесионния контракт вложения в общ размер на 18 500 000 лв. ", твърдят от Лудогорец.

Спешната нужда първо да бъде приключен бранш Г се постанова, защото сега той е затворен по наставление на УЕФА. Поради това домакините са принудени да настаняват почитателите на гостуващите тимове в бранш А, което понижава потенциала му за други фенове. След реконструкцията на бранш Г преди бранш А доста ще се усили потенциалът на самия стадион с към 2300 места.

От Лудогорец обобщават, че в случай че първо се стартира със бранш А, поради условията на УЕФА клубът няма да може да организира футболни срещи от евротурнирите в Разград. Очаква се ремонтът на бранша за посетители да стартира при започване на 2018-а.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР