Договор за строителство на над 15 километра път от Банско

...
Договор за строителство на над 15 километра път от Банско
Коментари Харесай

Община Банско с договор за път до хижа Вихрен за 11 млн. лв.  

Договор за строителство на над 15 километра път от Банско до хижа „ Вихрен “ подписа общинската администрация с изпълнителя – консорциум „ Банско 2021 “. Водещ съучастник с 60% в него е компанията „ Грома Холд “. „ Авон-5% ООД – Банско, с шеф Георги Бенин, който е и съучастник, има 35% дял в консорциума. Останалите 5% са на „ ПСТ Груп “ ЕАД.

Офертата на обединяването е на стойност малко над 11 млн. лв. без Данък добавена стойност. Негов съперник в конкуренцията е била компания „ Галчев Инженеринг “, само че тя не е стигнала до отваряне на ценова оферта.

Възлагането е посредством инженеринг – за планиране, строителство и авторски контрол, при неосигурено финансиране.

Ангажиментът на изпълнителя е да изготви техническия план за 60 календарни дни, а за строителство е планувал 210 дни.

В договора е посочено, че възложителят ще заплати задатък 30% от сумата при предоставено финансиране за цялостното осъществяване на обекта, надлежно 30% от цената на обособения стадий, в случай че финансирането е отчасти.

Началото на трасето е от кръстовището с улица „ Найден Геров “ в Банско и свършва при хижата. То минава през територията на Национален парк „ Пирин “, отвън регулационните граници на града. Участъкът е юридически седемдесетте години. Сегашната му настилка е от асфалтобетон, като през годините са осъществявани настоящи поправки и преасфалтиране на обособени сектори с дебелина 4-6 см. Има няколко моста, голям брой водостоци и напречни отводнители, част от които са запушени. На банкетите също има насъбрани земни маси. На места има инсталирани ограничаващи системи за пътища, които са корозирали и огънати. Настилката тук-там е хлътнала, пропаднала и с голям брой пукнатини. Има няколко с огромно проваляне на асфалтовата настилка, като хипотетичната причина е свлачищни процеси – са разяснения от техническата спецификация за обекта.

Хижа „ Вихрен “ се намира в Пирин планина, на левия бряг на река Бъндерица. Построена е през 1939 – 1941 година от туристическото сдружение в Банско и е наречена Елтепе (старото име на връх Вихрен). Наричана е също „ Нова Бъндерица “. Преименувана е импровизирано след 1942 година Претърпява две разширения – през 1949 година от някогашния ВИФ (сега Национална спортна академия) и през 1963 година от БТС. Стопанисва се от хотел „ Стражите “ в Банско.

Още от БЛАГОЕВГРАД:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР