Договор за доставка на хидроенергийно оборудване подписаха унгарската компания Ganz

...
Договор за доставка на хидроенергийно оборудване подписаха унгарската компания Ganz
Коментари Харесай

„Росатом“ подписа договор за доставка на оборудване за мини -ВЕЦ в ЮАР


Договор за доставка на хидроенергийно съоръжение подписаха унгарската компания Ganz Engineering and Energetics Machinery (Ganz EEM), която е част от съветската корпорация „ Росатом “, и южноафриканската енергийна компания Blue World Power and Energy Services PTY LTD. Оборудването ще бъде употребявано за строителството на Водноелектрическа централа с дребна мощ на водопадите Мпомпомо в провинция Мпумаланга на 300 км от Йоханесбург. Интегратор на плана е „ Русатом - Международна мрежа “, оповестява rosatom.ru.

„ Това е първият търговски контракт с компанията Blue World Power and Energy Services PTY, който цели строителството на Водноелектрическа централа с неголяма мощ (до 1 Мвт) в Африка. И това е единствено началото на реализирането на нашата взаимна стратегия в региона на дребната хидроенергетика в страните от Централна и Южна Африка “, означи президентът на „ Русатом - Международна мрежа “ Александър Мертен.

Перспективен артикул на „ Росатом “ за африканските страни е технологията за мини Водноелектрическа централа от контейнерен вид с мощ до 2 Мвт. Една мини Водноелектрическа централа може да обезпечи електричество за до 400 домове. При това поместването й не изисква язовирна стена, не нарушава екологията на реките и другите водоеми, а компактното решение разрешава значително да се редуцира срокът за стартиране и в пъти да се понижи цената на строителството. Гаранционният период на употреба е 12 години, а срокът на работа – до 30 годни. Управлението на централата се реализира отдалечено, посредством сателитна или мрежова връзка или Интернет.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР