Догодина ТОЛ-системата да се въведе, нареди премиерът Бойко Борисов на

...
Догодина ТОЛ-системата да се въведе, нареди премиерът Бойко Борисов на
Коментари Харесай

Борисов към Нанков: ТОЛ-ът е печатница за пари, догодина да се въведе! Искам да вдигам доходите!

Догодина ТОЛ-системата да се вкара, подреди министър председателят Бойко Борисов на зам.-министъра на районното строителство Николай Нанков по време на следващата ревизия. След като се повози на електрокар из халетата на мебелен цех в Божурище, Борисов още веднъж подкара джипа - този път в посока Драгоман. Премиерът желае да инспектира връзката със Сърбия. Освен Нанков, с него са вицепремиерът Томислав Дончев и финансовият министър Владислав Горанов, написа Епицентър.бг.

Докато пътуват, Нанков изяснява по какъв начин върви строителството на Автомагистрала " Хемус ", изяснява, че материалът от старите мостове се употребява в новото строителство, с цел да се пестят средства. Но показва, че програмата на строителите е доста амбициозна и по тази причина за финансиране ще разчитат на премиера и на финансовия министър.  

Борисов обаче отсича: " ТОЛ-системата я вкарвайте! Тези тирове, дето вървят - да заплащат! Аз желая да подвигам следващата година с 10% приходите, желая да дадем повече пари за медицинските сестри. ТОЛ-ът е печатница за пари, за какво го влагаме! Не може единствено да бъркаме в готовите пари на приходните организации. "  

И продължи, обръщайки се още веднъж към Нанков: " Има система - влиза тирът - заплаща си, ето още едни. Гледай какъв брой са тук - единствено тези ще изкарат заплатите на валяците, я ги преброй! "  

Зам.-министърът опита да се измъкне с репликата на премиера, че в случай че беше елементарно, преди 30 години да са били въвели ТОЛ-системата. 

Но Борисов незабавно го скастри: " Тогава нямаше придвижване. Нали виждаш за какво е паваж. Знаеш ли за какво е паваж? Защото бяха танковите бригади и всичко е правено да може да се движат танкове, да не скапват асвалта. Само за войни сме си говорили тогава! "  

По време на пътуването министър председателят спираше, с цел да беседва с служащите на автомагистралата. Питаше ги от кое място са и откакто чуеше - Перник, Дупница, Кюстендил, питаше по какъв начин се предвижват до местоработата си, дали им се заплаща постоянно и добре. " Виж по какъв начин работят... с въодушевление. Ама по този начин се подвигат приходите... с работа ", сподели той на министрите си. 

По време на пътуването министър председателят подреди на Дончев да се заеме с въпроса с фрагментите. " Децата не желаят да учат за инженер, мъчно им е ", изясни вицепремиерът на Борисов, който подсети: " Хората обаче това желаят ". 

По време на инспекцията на  строителството на част от построяването на права от автомагистрала " Европа ", Борисов сподели: „ Ей по този начин най-обичам – от една поляна, път да стане. „ Теменужките обаче би трябвало да преместим “, осведоми го Нанков, а министър – ръководителят му сподели: „ С еколозите ще приказваш, една теменужка не желая да се смачка. Всичко да се измести “.

С построяването на аутобана ще бъдат направени три връзки на Сливница. „ Ей и Сливница ще намаже “, добави удовлетворен Бойко Борисов.

По продължението на автомагистралата ще бъдат направени също по този начин и седем отбивки за отмора – четири в посока Сърбия и три от другата страна.

Премиерът беседва с част от служащите на автомагистралата. Той се поинтересува по какъв начин се предвижват до терена и дали им се заплаща постоянно и добре. " Виж по какъв начин работят... с въодушевление. Ама по този начин се подвигат приходите... с работа ", сподели той на министрите си.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР