Dogecoin, криптовалута, която започна като шега, наскоро изпревари Cardano като

...
Dogecoin, криптовалута, която започна като шега, наскоро изпревари Cardano като
Коментари Харесай

Dogecoin изпревари Cardano след като Twitter си смени логото

Dogecoin, криптовалута, която стартира като смешка, неотдавна изпревари Cardano като седмата по величина криптовалута по пазарна капитализация.

На 3 март Twitter размени логото на началната си страница с емблематичното меме, което провокира вълна от покупки, вследствие на която цената на Dogecoin набъбна с над 24% единствено за 30 минути.

Преди време в туит ръководителят на събредита WallStreetBets предложи въпросната смяната на Илон Мъск, звучен покровител на Dogecoin. Предприемачът отговори с меме, само че не е ясно дали този ход демонстрира, че Twitter възнамерява да интегрира алткойна в платформата си.

След скока пазарната капитализация на Dogecoin се усили с $3.4 милиарда и доближи $14.05 милиарда, малко над тази на Cardano – $13.8 милиарда. Скокът означи 17-седмичен връх за Dogecoin, който се характеризира с релативно скучни придвижвания напоследък.

Цената на DOGE съумя да нарасне с 30% на дневната графика при размер наdoge търговията от $5 милиарда.


 


Въпреки облагите, осъществени от притежателите на Dogecoin, някои специалисти предизвестиха да не се влага в криптовалутата., специалист по блокчейн , разкритикува присъединяване на Мъск в Dogecoin и предложи Комисията по скъпи бумаги и тържища (SEC) да предприеме дейности.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР