Доган тества Пеевски в момента. В един момент Доган може

...
Доган тества Пеевски в момента. В един момент Доган може
Коментари Харесай

Делян Пеевски ще бъде все по-силният човек в ДПС, човекът след Доган

Доган тества Пеевски сега. В един миг Доган може да го официализира с повече власт в Движение за права и свободи. Не споделям, че след няколко месеца той ще стане водач, само че той ще бъде все по-силният човек, индивидът след Доган. "

Това съобщи в изявление за предаването " Още от деня " журналистът Илхан Андай.

 

" Изглежда като втория след Доган, нали? Реализира сполучливите си начинания. Излиза с анонси заран, сформира дневния ред на държавното управление. Явно към този момент не е неприятният Пеевски, откакто и Кирил Петков и компания го възприемат, нищо че заявяват - не сме в коалиция с тях. Да си зададем въпроса - митинг против Пеевски или против Кирил Петков би събрал повече хора пред Народното събрание сега? Може да се каже, че сатанизираният Пеевски основава повече положителни неща за страната от в миналото фаворизирания някогашен министър-председател ", разяснява по-късно разяснява пред БНР Илхан Андай.

 

" Явно е изработен доста сериозен разбор и новият Пеевски е най-удачният вид за влизане на Движение за права и свободи във властта. Пеевски се оказва нещо като монтьор на тази сглобка и го прави доста добре. Това се регистрира като дивиденти – и от началника му Доган, и от сътрудниците, и изключително от Бойко Борисов ", разяснява Илхан Андай в предаването " Преди всички ".

В този миг Пеевски е по-близо до един пост от рода на вицепремиер, в сравнение с ръководител на Движение за права и свободи, акцентира журналистът.

 

Журналистът акцентира, че депутатът Делян Пеевски е изключително деен.

 

" Той е с ново лице. Пеевски изпреварва събитията и промотира хубавите неща, които ще се случват в България. Делян Пеевски има плаващ статус. Изпратен е при другите от ПП-ДБ и ГЕРБ като миротоврец, въпреки да не наподобява по този начин мил. Той не се мъчи с българския език, изрежда нещата и основава потребни вести, които плашат сътрудниците.

 

Изглежда новият Делян Пеевски е по-за предпочитане от всички нарциси в този парламент. Сатанизираният Пеевски повече потребен ли е на страната от фаворизирания Кирил Петков? ", добави журналистът.

 

" Движение за права и свободи първи влязоха в час, съгласно новия международен ред, както сподели Делян Пеевски. Последваха едни бързи събития след тези думи на Пеевски и стартира разпореждане на комисиите парламентарните и, Движение за права и свободи получи прекалено много парламентарна власт. Едно държавно управление към този момент не се образува от диалози в Сарая, в дома на Асен Василев, а има едно ходило горе, някои го назовават посолство, други връзката с Брюксел, срещи в манастир. 

 

Тези мощните на България при сформирането на това държавно управление бяха подвластни от мощните в международен и европейски проект. Затова Движение за права и свободи е доста потребна групировка, за това, че първи са прозрели новите дадености и поради комфортната аритметика - без Движение за права и свободи няма по какъв начин да се получи това уравнение за оцеляване на кабинета Денков ", сподели Андай.

 

Според него за бъдещи наследници на Ахмед Доган могат да се спрягат Илхан Кючюк и Филиз Хюсменова.

 

Илхан Андай разяснява и новината, че актуалният кмет на Кърджали Хасан Азис няма да е претендентът на Движение за права и свободи на идните локални избори след 20-годишно ръководство.

 

" Къде сбърка Хасан Азис? След като е открита номинационната акция, Хасан споделя на Доган на събитие в Росенец какво е приключил през годините и че хората са зад него. Конкретният отговор на Доган тогава е " действай ". Не споделя изрично да или не ", уточни Андай.

 

Почетният ръководител на Движение за права и свободи и управлението на Движението са препитали през последните дни всички кандидат-кметове, традиция, която партията съблюдава от последните 20 години.

 

" Този изпит, по този начин наречените съвещания, бяха толкоз забавни, че през 2015 година имаше толкоз доста претенденти от една община, че се майтапиха за какво не са се качили на рейс и да са пристигнали. Имаше хора, които просто желаеха да видят Доган. Явяваха се супер неподготвени, говореха небивалици. Форматът несъмнено е забавен. Той е използван само при Движение за права и свободи и ГЕРБ. Самият Ахмед Доган си получава информация от разнообразни източници и е на ясно, че на локална почва тези номинации също се манипулират. Местният съвет управлява. На доста дребни обитаеми места тяхни претенденти от града се оплакваха, че тях не ги предлагат, тъй като по-силните в района не позволяват това нещо. Така че и номинациите са потребни за Движение за права и свободи, и изпита при Доган ", разяснява журналистът.

 

" Обществените настройки и спецификите в смесените райони демонстрират, че Движение за права и свободи имат късмет да завоюват сред 35 и 40 общини. На 25 общини, аз мога да ви ги изредя, на 17 и 18-ти шестте общини в Кърджали, които бяха излъчени претенденти, 29 октомври ще бъде самобитен протокол на това решение. Те са сигурни кметове ", добави Андай.

 

Следващият кмет на Кърджали би трябвало да е от партията, която е на власт в страната. Това може да се реализира. Трябва да се вземат поуките от безвремието, в което беше Кърджали поради спора ГЕРБ – Движение за права и свободи, съобщи Илхан Андай.

 

По думите му, в този момент " Движение за права и свободи работи с Политическа партия, Демократична България и ГЕРБ, само че по линия на ДНСК сега се глобяват общини на Движение за права и свободи. Някои в Политическа партия доста добре работят с Делян Пеевски, само че има звена, където санкциониращият модел е в действие ".

 

" Отива си освен Хасан Азис. Отиват си и други многомандатници. Има и значителен лист на утвърдени за последно. Това, че Хасан Азис повече няма да е кмет на бастиона е и поради многото му мандати, и поради негови неточности. През годините не сътвори " новия Хасан ", идващия кмет, а това е наложително за всеки след втория му мандат ", означи Андай по отношение на новината, че Хасан Азис няма да се бори за шести мандат в Кърджали.

 

Големият проблем на Хасан Азис беше, че работеше прекалено много години в интервал на спор на ГЕРБ с Движение за права и свободи на равнище общини, бяха му орязани доста планове ", добави журналистът. " Сега, като тръгнете с автомобил по улиците, ще се ужасите. "

 

Основа за основаване на опция на Движение за права и свободи сега няма, 0%, счита Илхан Андай.  " Хасан Азис надали ще има кураж даже да си намерения нещо такова. "

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР