Доброволците-пожарникари от Националната асоциация на доброволците в Република България проведоха

...
Доброволците-пожарникари от Националната асоциация на доброволците в Република България проведоха
Коментари Харесай

Мащабно национално учение на доброволци за реакция при наводнение

Доброволците-пожарникари от Националната асоциация на доброволците в Република България организираха национално обучение на язовир Доспат в град Сърница.

В занятието се включиха към 70 доброволеца от разнообразни формирования в страната - Белово, Вълчедръм, Панагюрище, Пловдив, Сандански, София и Сърница, както и спасители от "Пещерно избавяне ", Федерацията на радиолюбителите и Съюза на българските спасители. Те правиха действия като търсене и избавяне в кръстосан терен, пожарогасене, евакуация по въжен прийом, водно избавяне и първа долекарска помощ.
9
Симулацията на злополучие, в която доброволците упражняваха беше, че в резултат на проливни дъждове регионът към язовир Доспат е мощно наводнен. На образувал се от наносите остров са съумели да доплуват и бедстват без храна и вода група потърпевши. Преобърнати са и са наводнени коли. Прекъснати електрически стълбове провокират пожари. Група възпитаници са избягали от буйните води в близката гора, с цел да търсят безвредно високо място.

За първи път беше проведено сходно обучение, а не проява, за доброволци. Спасителите нямаха предварителна информация нито за мащаба на случилите се събитията, нито за броя на потърпевшите или типа на пострадванията им.
9
Спасителните екипи бяха образувани на терен от доброволци от разнообразни градове, които не се познаваха между тях, както би се случило в действителна конюнктура при фактически злополучие. Така с изключение на подобряването на персоналните умения на всеки от доброволците учението способства за усъвършенстването на работата в екип и координацията сред доброволците, съобщи "Булфото ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР