Доброволци започнаха кампания за събиране на средства за отделението по

...
Доброволци започнаха кампания за събиране на средства за отделението по
Коментари Харесай

Ремонт на отделението по акушерство и гинекология на болницата в Перник

Доброволци започнаха акция за събиране на средства за отделението по акушерство и гинекология на болничното заведение в Перник. То не е ремонтирано от десетилетия. А неприятните условия, в които би трябвало да лежат пациентите, предизвикаха две дами да започват благотворителната самодейност.

Призваните да подаряват живот би трябвало да лежат в отделението измежду олющени стени, падаща мазилка, напукан под, остарели кревати и инсталация. И макар мрачните условия, не стопират да приказват за лекарите с благодарност и сълзи от благополучие. Като Венеция Данаилова, която за първи път прекрачила прага на отделението през 2003 година.
Венеция Данаилова, пациент: Те избавиха живота ми и ми дадоха опция да спася своето дете!
И до момента в който някои експерти напущат поради изискванията на работа, други не престават да работят към този момент десетилетия наред. Единственото им пояснение - безрезервност и обич към специалността.
Д-р Ивайло Лазов, завеждащ отделението: Лекува се по всички правила на положителната здравна процедура, без значение от изискванията. Условията са такива от 30 години и ние работим и популярност Богу не сме имали проблеми с инфекции и с каквото и да е било друго! Нашата цел е това поделение и след нас да го има, с качествени хора, които да раждат бебетата си!
Първата стъпка за възобновяване на отделението е събирането на близо 300 хиляди лв. за ремонт. Затова получилите помощ от лекарите тук преди, в този момент вършат всичко допустимо да върнат добрината и да оказват помощ.
Катрин Богданова: Всичко потегли от един наш диалог с лекарите, които споделиха, че извънредно мъчно се работи, не биха могли да дойдат млади фрагменти... Да биха привлекли млади фрагменти, каквито нашият регионален град заслужава! Всъщност това е действителната причина ние с Вени да създадем фондация, която скоро ще има дарителска сметка, на която да събираме средства за по този начин значимо поделение за града ни!
Освен дарителска сметка, доброволците провеждат и концерт на 13 декември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР