Доброволци ще помагат на нуждаещи се пациенти. Това стана ясно

...
Доброволци ще помагат на нуждаещи се пациенти. Това стана ясно
Коментари Харесай

Доброволци помагат на пациенти в нужда

Доброволци ще оказват помощ на нуждаещи се пациенти. Това стана ясно по време на подписаното съглашение сред шефа на МБАЛ " Свети Пантелеймон " и ръководителя на БЧК-Пловдив. Така здравното заведение става участник в програмата „ Мобилни обществени екипи в Община Пловдив “. Тя се осъществя към този момент втора година, като в нея взе участие и УМБАЛ " Свети Георги ".

МБАЛ „ Свети Пантелеймон “ става втората болница в Пловдив, присъединила се в програмата, а от август ще бъде разкрита и доброволческата приемна към Спешното поделение. Между 30 и 40 подготвени младежи ще дежурят по график в избрани часове съгласно потребностите на отделението. Те ще съпровождат хората, ще им оказват помощ и ще ги поучават, с цел да понижат напрежението и суматохата. Така и медицинските екипи ще могат да си свършат по-бързо и качествено работата.

" Благодарение на тази стратегия запълваме ниша сред обществените и здравните услуги. И изключително когато човек е болен и самичък, а се постанова да бъде приет в болница, е добре да бъде придружаван от някого ”, сподели ръководителят на БЧК-Пловдив Таня Георгиева. Тя добави, че експерти на " МБАЛ " Свети Пантелеймон " ще вземат участие интензивно в осведомителните кампани​и на БЧК.

" Превенция на инсултите ​е един от значимите въпроси, в които ще вземат участие експертите от болничното заведение. Този един златен час, в който можем да помогнем на индивида да възвърне напълно качеството си на живот. Справяне със стресови обстановки, диабет, инфаркт. Това ще бъде бъдещата ни работа освен на територията на болничното заведение, само че ще бъдат обхванати всички региони на Пловдив ”, добави Таня Георгиева.

" Инициативата е доста добра за хората и тази взаимна активност ще бъде в интерес на целия град. При нас непрестанно идват пациенти в обществени потребности, хора, за които няма кой да се погрижи ”, съобщи шефът на МБАЛ " Свети Пантелеймон " доктор Константин Сапунджиев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР