Доброволци събират средства за генератори, които изпращат в Украйна. Кампанията

...
Доброволци събират средства за генератори, които изпращат в Украйна. Кампанията
Коментари Харесай

Доброволци събраха 250 000 лева и изпращат 74 генератора на Украйна

Доброволци събират средства за генератори, които изпращат в Украйна. Кампанията стартира в обществените мрежи, а  отзвукът ѝе голям.

Пловдивският издател Манол Пейков от няколко месеца интензивно оказва помощ за идеята и е разкрил дарителска сметка. Тя събра четвърт милион лв. единствено за 5 дни.

  " На места няма ток, няма отопления, няма светлина - а тя е вяра. Без ток не може да се живее и по тази причина съветската войска бомбардира украинската енергийна мрежа. Иска да ги сложи на колене, това е въпрос и на персонално достолепие “, разяснява Манол Пейов.

" Над 1500 души са дарили и общата сума надвишава 250 000 лв.. Цените на дребните генератори почват от 900 до 40-50 000 лв.. Зависи какъв брой киловата е. В случая не е значима броя, а каква работа ще свършат. Един генератор може да избави 10 живота “, споделя още Манол.

Така Манол Пейков и стотици хора към този момент купиха 74 машини.

" Поръчали сме 3 огромни генератора от 100 000 киловата за лечебните заведения в Херсон, това към този момент е житовоспасяващо, постанова им се да оперират с челници, което е потресаващо. Имаме запитвания от Одеса, от войскови елементи, от Киев, от Херсон “, показва пред бТВ той.

Украинец споделя на Манол, че един единствен даже да  бъде изпратен, това е скъпо и добавил: " Ако някой ден имате потребност и ние ще ви помогнем! “

Манол демонстрира и генератор от българин, който подарява своя персонален.

" Хората са пъклен съпричастни. Ако някой ви каже, че българите не са съпричастни - не му вярвайте! “, споделя той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР