Доброволци от сдружение „ДоброЖънци“ построиха глинена къща в Добричкия зоопарк,

...
Доброволци от сдружение „ДоброЖънци“ построиха глинена къща в Добричкия зоопарк,
Коментари Харесай

Добричките кенгура Барни и Кен си имат бебе

Доброволци от съдружие „ ДоброЖънци “ построиха глинена къща в Добричкия зоопарк, заяви шефът му Севдалина Венкова, представена от tvn.bg.

Тя е построена напълно от екологични материали: камък, дърво и кирпич, като концепцията е температурата в нея да се саморегулира. В дейностите са се присъединили доста деца и посетители на зоопарка.

„ На покрива сме засадили малко растителност, което през летните дни ще дава по-голяма студенина, а през зимата ще резервира топлината “, разясни госпожа Венкова.

По същото време стана ясно, че в фамилията на кенгурата Барни и Кен се е родило бебе.

Малката Лили или Лилян – тъй като още не се знае дали е момиче или момче, към този момент не излиза от торбата на майка си. Очаква се след половин година наследникът на атрактивните животни да стартира да се разхожда независимо и тогава ще бъде претеглен и прегледан от ветеринарите. Дарителите на фамилията кенгура – швейцарското съдружие „ ПроЗоо Добрич “, с чиято поддръжка е построен зоопаркът, към този момент са известени за новото попълнение.

През идващата зима цялото семейство ще бъде на топло в къщичката си, греейки се на конвекторна печка.

Появата на кенгуруто-бебе е следващото щастливо събитие в зоопарка след раждането на Викинг в фамилията на конете на Пржевалски тази пролет, споделиха от зоологическата градина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР