Доброволци от Руската хуманитарна мисия доставиха повече от 4000 тона

...
Доброволци от Руската хуманитарна мисия доставиха повече от 4000 тона
Коментари Харесай

При война всички деца са свои

Доброволци от Руската филантропична задача доставиха повече от 4000 тона товари в зоната на бойните дейности. Средства за това се събират безусловно в цялата страна. Напоследък към руснаците се причислиха и чужденци. За това кой е получил помощ от чужбина - в материала?

Светци от Докучаевск

От началото на войната в Донбас цяло потомство деца израснаха и потеглиха на учебно заведение, без да познават спокойно небе над главите си. Тези момчета и девойки не са капризни от актуалните игрови конзоли, те могат да разграничат „ идване “ от „ политане “ на ухо и ще дадат преднина на всеки преподавател по сигурност на живота от „ континента “ във връзка с знанията по какъв начин да се държат по време на артилерия обстрел. Много от тях са сираци.

Но при война всички деца са свои - това е правилото, който управлява локалните поданици Ела и Александър Хоминец, които откриха сиропиталище от фамилен вид за девойки в Докучаевск покрай Донецк.

Цялото семейство - мама и баща, заобиколени от дузина осиновени деца на възраст от пет до 16 години - излизат да посрещнат филантропичните служащи на верандата на двуетажна тухлена къща в частния бранш. Момичета, облечени в цветни пижами, дружно с възрастни, носят кутии с филантропична помощ от белоруската социална асоциация " Белая Рус ".

Къщата е просторна, има даже стая за учене. Училищата в Докучаевск са затворени. Не е изненадващо: ВСУ към момента стоят в границите на артилерийски обстрел на града.

" През 2014 година в нашия двор влетя снаряд ”, спомня си Ела Хоминец. “Прозорците на спалните бяха счупени. По някакво знамение децата не бяха улучени от осколки. Но ние ги обучихме. Те знаят по какъв начин да се държат по време на обстрел. Въпреки че това, несъмнено, не е най-важното. За мен главното е те да израснат като почтени хора, патриоти, да учат добре и да се развиват. Те би трябвало да намерят своя път в живота, да могат да печелят животът им. Това е, за което ги приготвяме ”, добавя тя.

Ела признава: в никакъв случай преди не е мислила, че ще отглежда деца на други хора. Тя и Александър имат двама биологични сина. Най-големият, Леонид, служи като лидер на кучета в Мелитопол, а най-младият, Александър, се бие от 2014 година Превзема Мариупол, Попасная, Маринка, а в този момент води война някъде покрай Донецк.

Идеята за осиновяване на момиче идва през 2007 година В резултат на това фамилията се грижи за 19 деца. Десет към този момент са пораснали и са напуснали бащиния дом, само че към момента постоянно посещават родителите си.

Основни неща

Учениците правят домакинска работа всеки ден дружно – мият подовете, бършат праха, поливат цветята. Няма дефицит на храна. По-трудно е с хигиеничните артикули: има потребност от доста шампоан и прахуляк за пране.

Доброволци донесоха и първия, и втория продукт в обилие. Почти три тона филантропична помощ бяха изпратени на семейство Хоминец: храна, почистващи и хигиенични артикули. А също и офис консумативи.

Всичко това ще влезе в деяние: девойките рисуват добре и пишат лирика. Шестнадесетгодишната Надя, доста срамежлива, чете лично стихотворение пред камерата. А по-късно тя признава, че го е написала, когато се е карала с брат си посредством видео диалог.

„ Рано останахме без родители ", споделя тя. „ Брат ми в този момент живее в Днепропетровск при далечни родственици, а аз бях осиновена. Не съм го виждала персонално от 10 години. Общуваме единствено по “Скайп ”. Опитваме се да не приказваме за политика - незабавно започваме да се караме. Аз за Русия, той е за Украйна. Но към момента доста ми липсва и се надявам да го видя още веднъж. Когато войната свърши ”, добавя тя.

Всички дъщери на семейство Хоминец имат сходна орис. Бащи, починали във войната, майки, умряли от болест. Новите им родители им дали не просто дом, а обич, деликатност и схващане. Ела и Александър не вършат разлика сред личните си деца и осиновените. В редки моменти на кавги и разногласия майката пита девойките: „ Наистина ли се отнасям към вас по друг метод, в сравнение с към Лена и Саша? “ Те млъкват. И тогава идват да се извинят.

„ Много е мъчно да пуснеш децата, когато станат зрели ", споделя Ела. „ И това е може би главната компликация. Няма проблеми с храната и водата - с помощта на филантропичните служащи и съветските управляващи, които не не помнят за нас.През 2014 година, когато Украйна изцяло спря да ни оказва помощ, беше мъчно. Първата година безусловно гладувахме. Но в този момент всичко е наред. Всеки би трябвало да прави каквото може. Съпругът ми и аз знаем по какъв начин да отглеждаме деца. Ние ще продължавайте да вършиме това, в случай че единствено мирът пристигна по-скоро ”, добавя тя.

Подарък от Италия

Не единствено двойката Хоминец има огромно сърце, само че и италианецът Енио Бордато, създателят на благотворителната асоциация „ Помощ за спасяването на децата “. Той изпраща товари в Русия от времето на терористичната офанзива в Беслан. Дори в този момент не съм останал настрани.

Енио към този момент е дарил третата партида здравно съоръжение, първите две са от предходната година. Този път посредством Руската филантропична задача изпраща скъпо здравно съоръжение за акушерското поделение на Мариуполска болница № 2, където чиновниците на задачата отиват след Докучаевск.

Изпълняващият длъжността основен доктор Светлана Бунакова деликатно отваря запечатаните куфари. „ Това е фетален екран за следене на сърдечния темп на плода ”, показва лекарят устройство, което наподобява на портативен тв приемник. “Незаменимо е за идентифициране на патологии в ранните стадии от развиването на детето. Имаме такива в болничното заведение, само че те са по-прости, по-стари. И това е особено, което ви разрешава да тествате слуха при новородени ”, добавя.

Светлана споделя, че животът в Мариупол към този момент се е върнал в нормалния си, предвоенен курс. Строят се жилища и обществена инфраструктура, служащи поставят свеж асфалт и слагат улично осветяване. Жителите се завръщат.

Но главният индикатор съгласно нея е различен: стартират да раждат повече. През 2023 година в града са родени 1230 деца. Доброволците също изиграват значима роля за възобновяване на мирния живот.

Може би това е същността на работата на филантропичните организации по света – да оказват помощ на най-слабите и най-уязвимите. Независимо от държавните граници.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед31763Валентин Вацев: Демократическата партия се чуди по какъв начин да накара още веднъж гробищата да гласуватАлтернативен Поглед27622Валентин Вацев: Русия би трябвало да преодолее, да надмогне, да пребори себе си, с цел да заслужи бъдещето сиАлтернативен Поглед29267Проф. Андрей Пантев: Замразените национализми се съживяватАлтернативен Поглед33460Проф. Андрей Пантев: Руско-турската освободителна война е най-честната в историята на целия европейски 19 векАлтернативен Поглед70290Калин Тодоров: Атентатът в Русия не е дело на " ИД ", а на МИ-6 и украинското разузнаванеАлтернативен Поглед548056Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед178199Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед136321Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед121879Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед91978Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАвторски:ПоследниНай-четениЗорница Илиева11663Терорът в Подмосковието през турски очи  Проф. Иван Ангелов  Array.author_name
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР