Доброволци от Пловдив разрастват дейността си и търсят нови хора,

...
Доброволци от Пловдив разрастват дейността си и търсят нови хора,
Коментари Харесай

Пловдивски доброволци търсят съмишленици и средства за нови проекти, сформираха национален „отряд”

Доброволци от Пловдив разрастват активността си и търсят нови хора, които да се причислят към екипа си, както и средства за реализация на нови планове.
Прочетете още
„ Преди доста, доста години се зароди една концепция сред доброволците в Национална асоциация на доброволците в Република България - НАДРБ (тези който сме на терен, освен на хартия) да се обединим в един отряд, Национален отряд и да сме там където е нужно ”, описа един от основателите Красимир Каракашев.

„ Всички гледаме каква е практиката на запад, по Европа. Виждаме че професионални пожарникари има единствено в огромните регионални градове. Навсякъде другаде са хора като нас.  Доброволци, приели за свое предопределение да пазят живота, здравето и имуществото на своите съграждани, а и освен на тях.  След последните събития с по-голям интензитет и мащаб в границите на 1-2 години (горски и полски пожари, наводненията в Карловско и Царево, земетресението в Турция) голям брой доброволци - членове на Национална асоциация на доброволците в Република България, стигнахме до извода, че концепцията би трябвало да се трансформира в действителност ”, добави още Каракашев.

„ Така НАДРБ стартира работа по реализирането на плана за основаване на обединен отряд от доброволци, сплотяващ в себе си най-подготвените мъже и дами от всички доброволни формирования в България. Тогава пристигна концепцията отряда да има ядро – непринудено формирование, което да поеме първата реакция при положение на огромно злополучие. Така този отряд ще има клонове в няколко точки на Българя. Така за оптимално къс период ще има ефикасна реакция от действително готови доброволци ”, описа още той за реализацията на концепцията.

До скоро Каракашев беше началник на екипа на непринудено формирование Мейдей, което към този момент е  НОРБ – НАЦИОНАЛЕН ОТРЯД ЗА РЕАКЦИЯ ПРИ БЕДСТВИЯ.

С реализацията на плана, Красимир Каракашев желае да разшири пловдивския екип от доброволци и търси помещение където да упражняват и развиват уменията си. За задачата той е подготвен дружно с екипа си да образова и приготви всеки, който има предпочитание да оказва помощ на хората. Следващата огромна цел за доброволците и да закупят и своя лична пожарна, с която да са по-полезни при възможни бъдещи дейности.

Повече за плана, задачите и упоритостите на доброволците може да прочетете във фейсбук поста на пловдивчанина:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР