Доброволци от Пловдив обединиха усилията си, за да помогнат на

...
Доброволци от Пловдив обединиха усилията си, за да помогнат на
Коментари Харесай

След пожар в дома на семейство с малки деца - добровоци от Пловдив оказват безвъзмездна помощ

Доброволци от Пловдив сплотиха напъните си, с цел да оказват помощ на младо семейство с две дребни деца, чиито дом преди десетина дни пострада при пожар. Абсолютно безплатно хората отделят време и средства, с цел да почистят жилището, в който на този стадий мъчно може да се живее.
Прочетете още
Кошмарът за фамилията на Борислава почнал преди десетина дни. Рано сутринта станало късо съединяване, до момента в който децата и брачният партньор ѝ спели.

Борислава Чернева: " Тръгна от шкафа, по-късно възпламени кошарата, той е взел децата, излезнал навънка, почнал да гаси пожара с вода, обаче той станал още по-голям. "

Пожарникарите съумели да загасят огъня, само че вредите са големи. Семейството няма къде да отиде и живее в хола, където е струпан оживелият от пожара багаж.

Борислава Чернева: " Разтягаме дивана, спим тук, на дребната оправяме детското легло. Опитахме се да измажем. Колкото да не гледаме тези сажди, тъй като децата са малко травмирани. "

От благотворителната организация “Сподели и помогни “ научили за случая. В проведената от тях доброволческа акция към този момент се включват десетки.

" Там, откъдето е тръгнал пожара, са съсредоточени нашите сили, да се избута всичко до панел. Имахме един от доброволците, който е инженер - механик и сподели, че инсталацията би трябвало да се прави отначало ", сподели Мария Тодорова - координатор на групата “Сподели и помогни “.

Сред доброволците, пристигнали да оказват помощ, са Росен и Никола:

- Нищо не ми коства да дойда да оказа помощ, чистим стените от черния пушек.

- Можеше да са нашите фамилии, можеше да са наши близки, не би трябвало да се подминава.

От районното кметство също дадоха обещание подпомагане на фамилията. Ще бъде импортирано предложение в Общински съвет за финансова помощ от 3 хиляди лв..

" Социалното подкрепяне ще им обезпечи кошара за детето и в допълнение ще отпусне още една помощ от 1500 лв., която да им помогне да възстановят жилището ", съобщи Атанас Кунчев - кмет на регион " Южен ".

От на следващия ден доброволците ще стартират ремонт на изгорелия апартамент. А до момента в който изискванията в него станат търпими за живот, общината ще подсигури заслон за фамилията и двете им деца, написа Българска национална телевизия. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР