Доброволци от хуманитарната мисия Черно лале претърсват фронтовата линия за

...
Доброволци от хуманитарната мисия Черно лале претърсват фронтовата линия за
Коментари Харесай

Телата на убитите се въргалят по пътищата и в гората. Как се търсят загиналите във войната с Украйна - Свят

Доброволци от филантропичната задача " Черно лале " претърсват фронтовата линия за починали бойци, с цел да върнат телата на техните близки и фамилии. Тази работа е рискова освен заради близостта на военната зона - до останките постоянно се намират неексплодирали муниции и клопки, оповестява Би Би Си.

Загиналите бойци се разпознават по шевроните, документите и идентификаторите. Украинските военни обаче настояват, че процесът се затруднява, тъй като руснаците смъкват от телата всички неща, по които може да се откри самоличността на починалия.

Украинците означават, че измежду починалите постоянно се срещат мобилизирани руснаци - те са открити облечени в цивилни пуловери, вълнени чорапи, нищожно екипирани.

Украинският общоприет щаб прави оценка загубите на Москва на повече от 100 000 души. Руското министерство на защитата заяви за последно за жертвите на 21 септември, като регистрира 5937 починали.

Въз основа на открити източници Би Би Си, дружно с Mediazona, приета за " задграничен сътрудник " в Русия, и екип от доброволци съумяват да открият имената на повече от 11 000 съветски бойци, починали във войната в Украйна. От тях мобилизираните са 539 души.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР