Доброволци от формированието Железни врата“ и представители на регионалната дирекция

...
Доброволци от формированието Железни врата“ и представители на регионалната дирекция
Коментари Харесай

Съвместно учение при извънредна ситуация между Община Сливен, пожарната и доброволци

Доброволци от формированието „ Железни врата “ и представители на районната дирекция и районната работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Сливен, организираха взаимно обучение в сливенското село Стара река.

Демонстрациите следиха с изключение на поданици на селото, само че и възпитаниците от Основно учебно заведение „ Васил Левски “. Присъстващите възпитаници участваха интензивно в открит урок по отбрана при бедствия и повреди и се включиха в предизвикването да насочват водна струя  към „ горяща зона “. 

На взаимното обучение участваха зам.-кметът Камен Костов, кметът на селото Николай Стефанов, представител на РДПБЗН – гл. контрольор Мариян Йоргов, шеф районен съд ПБЗН – инж. Антон Михайлов и специалисти от Община Сливен.

Занятието е стадий от наложителните годишни образования за поддържане равнището на подготвеност за деяние в условия на предварителна защита и пораждане на изключителни обстановки вследствие на стихийни бедствия и повреди. Целта е понижаване риска от бедствия. За риска като събитие, зараждащо в процеса на взаимоотношение на доброволеца с околната среда, хипотетично неминуем и при положение, че не може да бъде отстранен, доброволецът би трябвало да е квалифициран за неговото минимизиране и ограничение, показа инж. Снежана Кънева от отдел „ Сигурност и ръководство при рецесии “ в Община Сливен.

В рамките на мероприятието беше тестван и безплатно предоставеният на Община Сливен пожарен автомобил. Преди няколко години, на публична гала, кметът Стефан Радев получи ключовете на автомобила от шефа на Главната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Министерство на вътрешните работи основен комисар Николай Николов. Специализираната кола обезпечава активността на доброволното формирование за региона на Стара река, Зайчаре, Средорек, Изгрев и Божевци. Пожарната кола беше ремонтирана напълно със средства на Община Сливен. За положителното стопанисване на пожарния автомобил Общината извърши ремонт на постройката на депото, включително и гаражната клетка за пожарния автомобил.

По думите на кмета на селото Николай Стефанов, позиционирането на непринудено формирование точно в Стара река е от извънредно значимо значение за планинския регион. Той изрази удовлетворение, че част от членовете на доброволното формирование „ Железни врата “ са локални поданици, виновни и добросъвестни хора. Наличните два автомобила – пожарен и високо пристъпен, неотдавна ремонтираното хранилище и гаражната клетка за автомобила обслужват формированието и са в интерес на своевременното преодоляване на зародили битови и горски пожари в региона, защото селата се намират надалеч от общинския център.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР