Доброволци от формирование Железни врата се включиха при потушаването на

...
Доброволци от формирование Железни врата се включиха при потушаването на
Коментари Харесай

Доброволци гасиха къща в село Божевци

Доброволци от формирование " Железни врата " се включиха при потушаването на пожар в къща в село Божевци. Благодарение на тяхната интервенция няма съществени последици, заяви инж. Снежана Кънева от общински отдел „ Сигурност и ръководство при рецесии “ в Община Сливен. 

" Много значимо е събитието, че в този регион имаме доброволци и автомобил. Първи реагираха и по този начин беше минимизиран рискът от по-голямо злополучие ", изясни инж. Кънева.

Колата на доброволческото формирование, дружно с кмета на село Стара река Николай Стефанов, са пристигнали първи на място. Благодарение на тяхната интервенция огънят не се е популяризирал към други парцели. Собственикът на потърпевшата къща живее самичък. За благополучие той не е потърпевш. На място е дошъл и екип на пожарната.

Кметът на община Сливен Стефан Радев изрази удовлетворение, че в региона има доброволци и автомобил, който Община Сливен даде за активността и потребностите на " Железни врата ".

" Този случай е следващо доказателство, че работата на доброволците е от извънредно значение. Благодаря за готовността им постоянно да се отзовават при потребност ", съобщи Радев.

Доброволческото формирование " Железни врата " е едно от четирите, които работят на територията на община Сливен. В края на годината бяха основани " Циклон " и " Вихър ". Четвъртото е " Грамадите ". Със основаването на последните две Общината попълни лимита по стандарт за 40 доброволци. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР