Доброволка от общинската болница Св. Мина“ в Пловдив беше отличена

...
Доброволка от общинската болница Св. Мина“ в Пловдив беше отличена
Коментари Харесай

Талантлива, красива и смела! В най-големия епидемичен взрив тя не се поколеба и за минута

 Доброволка от общинската болница " Св. Мина “ в Пловдив беше отличена с изключителна премия " На първа линия “ в осмото издание на плана на Дарик радио " 40 до 40 “. Нейното име е Мария Бончева и е шести курс студент по медицина.

Присъединява се към екипа на МБАЛ " Св. Мина “ по време на втората вълна на пандемията от ковид в помощ на недостигащите лекари. Мария е измежду първите доброволци, които стартират работа в Ковид отделението на болничното заведение. Помага на сестрите с подготвяне на медикаментите, както и на лекарите при приемане на пациенти. Студентката интензивно взе участие и във имунизирането.

Номинацията за акцията " 40 до 40 “ Мария получава персонално от шефа на МБАЛ " Св. Мина “ проф. доктор Петър Петров.

" В най-големия епидемиологичен гърмеж Мария не се поколеба и за минута да помогне на най-застрашените. Раздава се напълно безкористно в работата си и е перспективна. Тя е образец за младежите “, разяснява проф. Петров по отношение на направената от него номинация.

Категорията " На първа линия “ е особено добавена в плана " 40 до 40 “ тази година в символ на благодарност към всички лекари, медицински сестри, студенти по медицина, личен състав на лечебни заведения и доброволци, които са на първа линия в битката с Коронавирус – 19 през 2020 и през днешния ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР