Доброволческият батальон на името на Богдан Хмелницки, сформиран от бивши

...
Доброволческият батальон на името на Богдан Хмелницки, сформиран от бивши
Коментари Харесай

Първият батальон от бивши украински военни постъпи на служба в руската армия

Доброволческият батальон на името на Богдан Хмелницки, образуван от някогашни военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), постъпи на въоръжение в съветското оперативно бойно-тактическо формирование (ОКБТ) „ Каскада ", съобщи РИА Новости.

Командирът на батальона Андрей Тищенко сподели, че след полагане на клетва всички бойци ще отидат на фронтовата линия. По думите му след полагането на клетва бойците ще отидат на предната линия.

Според Тищенко бойците са пристигнали в подготвителния център преди към три седмици и всички са в бойно въодушевление.

„ Тази история стартира в миг, когато украинското държавно управление към този момент не се нуждаеше от своя народ и на фона на всичко това, когато украинското държавно управление трябваше да пази своя народ, то просто го изостави.

И като виждам всичко това, имах опцията и моите приятели, които ще бъдат с мен в тази част, да отдадат респект ", изясни Тищенко, някогашен пълководец на танк и старши сержант от украинските войски, а в този момент командирът на батальона.

Според него 95% от хората в частта са някогашни украински военнослужещи, с които ще бъдат подписани контракти с съветските въоръжени сили при общи условия.

Кога е образуван батальонът?

На 23 февруари стана известно, че към 200 някогашни военнослужещи от въоръжените сили на Украйна са подготвени да се включат в редиците на образувания в Донецката национална република (ДНР) доброволчески батальон на името на Богдан Хмелницки.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР