Доброто представяне на Черно море накара немалко фенове да се

...
Доброто представяне на Черно море накара немалко фенове да се
Коментари Харесай

Йордан Юруков за силните периоди и силните личности в Черно море

Доброто показване на Черно море накара значително почитатели да се върнат обратно към историята, където обаче сходен старт варненци не са имали даже и през сезон 2008-2009, когато отборът завоюва бронзовите медали в шампионата.

Бившият футболист Йордан Юруков си спомни за славните си години във Варна.

„ Спомени, към които постоянно се връщам, когато имам опция, тъй като ми е доста прелестно от това, което сме постигнали. Но тук е моментът да пожелая на настоящия тим да надмине тези триумфи, да надгради, да мине, да ни задмине, тъй като историята ти споделя, че триумфите би трябвало да се усъвършенстват и да създадат по-добро класиране “, показа Йордан Юруков пред DIEMA SPORT.

Стартът на сегашния сезон е освен по-солиден от оня, от преди 15 години, само че и разликата в огромна част от индикаторите е със съществено преимущество за сегашния тим, който до началото на 10-ия кръг към този момент има цели 23 точки, за сметка на едвам 13 през есента на 2008 година, когато моряците губят в цели четири мача от Черноморец, Левски, Локомотив Пловдив и Литекс.

В тези години Черно море беше воден от починалия треньор Никола Спасов. Йордан Юруков таи доста топли усеща към експерта: „ Да, преди всичко, първият фактор е тъкмо това, Бог да го елементарни. Големият, невероятният, не мога да изкажа… Няма може би подобаващи думи за този човек. Това е архитектът на нашия тим. Това е индивидът, който построи и ловко ръководеше тима, по пътя към положителните триумфи, които постигнахме. “

През 2009 година първенец в първото ни футболно равнище става Левски, оставил единствено на точка втория ЦСКА и на девет бронзовия медалист Черно море.

„ Ние имахме няколко много опитни футболисти с огромен интернационален опит. Визирам Сашо Александров - Кривия, който дълги години направи кариера с граница, Милен Петков. Това са хора, които имат голям опит съд гърба си, печелили са титли. Хора, които влизайки в съблекалнята, даваха нужното самочувствие “, добави Юруков.

Още за спомените на някогашния състезател за Черно море - във видеото
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР