Доброто чревно здраве е от съществено значение за нашето общо

...
Доброто чревно здраве е от съществено значение за нашето общо
Коментари Харесай

Какво да ядем, за да имаме здрави черва

Доброто чревно здраве е от значително значение за нашето общо здраве и богатство. Храната, която ядем, може да има огромно въздействие върху здравето на нашето чревно черво. В тази публикация ще разгледаме някои от храните, които могат да оказват помощ за положително чревно здраве.

Пробиотици
Пробиотиците са микроорганизми, които са потребни за нашето чревно здраве. Те могат да оказват помощ да се балансира флората на положителни и неприятни бактерии в червата. Те могат да се намерят в киселомляко, кимчи, кисели краставички, кефир и йогурт.

Храни с високо наличие на фибри
Храните с високо наличие на фибри могат да оказват помощ да се усъвършенства храносмилането и да се поддържа здрава чревна функционалност. Те могат да се намерят в зеленчуци като спанак, брюкселско зеле, броколи и грах, както и в плодове като ябълки и круши.

Омега-3 мазнини
Омега-3 мазнините могат да оказват помощ да се понижи възпалението в червата. Те могат да се намерят в риба като сьомга, пъстърва и сардини, както и в орехи и ленено семе.

Храни с високо наличие на антиоксиданти
Антиоксидантите могат да оказват помощ да се понижи възпалението в червата. Те могат да се намерят в зеленчуци като спанак, карфиол.

Червени плодове и зеленчуци

Червените плодове и зеленчуци като ягоди, малини, домати и червени чушки са богати на антиоксиданти и фибри, които могат да оказват помощ да се поддържа здрава чревна функционалност.

Киселина от ябълки

Киселината от ябълки е естествен формиран детайл на ябълковия оцет. Тя може да помогне за възстановяване на храносмилането и да понижи киселинността в стомаха.

Зехтин

Зехтинът е богат на мононенаситени мазнини, които могат да оказват помощ за понижаване на възпалението в червата. Той също по този начин може да помогне за възстановяване на храносмилането и да понижи риска от затлъстяване.

Кокосово масло

Кокосовото масло е богато на среднолангови мастни киселини, които могат да оказват помощ за понижаване на възпалението в червата. То също по този начин може да помогне за подсилване на имунната система и да усъвършенства храносмилането.

Куркума

Куркумата е фалшификация, която се употребява постоянно в азиатската кухня. Тя съдържа куркумин, който е прочут със своите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Куркумата може да помогне за понижаване на възпалението в червата и да усъвършенства храносмилането.

В последна сметка, консумирането на здравословна храна може да играе значима роля за поддържането на положително чревно здраве. Храните, които са богати на пробиотици, пребиотици, фибри, омега-3 мазнини и антиоксиданти, както и киселината от ябълки, зехтин.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР