Добросъседските отношения не са измислени от България, а това е

...
Добросъседските отношения не са измислени от България, а това е
Коментари Харесай

Захариева: С.Македония да спазва договора си с България


Добросъседските връзки не са измислени от България, а това е главно изискване и аршин за участие в Европейски Съюз. Македония би трябвало да съблюдава и извършва Договора за другарство и добросъседство, който сме подписали. Това съобщи българският вицепремиер и министър на външните работи Екатерина Захариева , съобщи БГНЕС.

„ Гоце Делчев е един от многото въпроси, които би трябвало де се решат “, сподели още Захариева и добави: „ Ние настояваме за добросъседството, който не е фиктивен от България аршин за участие, а европейски – да се следи по време на цялата преговорна рамка “.

„ Многокатно призоваваме да се върнат към осъществяване на контракта. Има към този момент контакти сред членовете на Смесената комисия по историческите въпроси. Работата й бе спряна преди година едностранно от Скопие ”, сподели ръководителят на българска дипломация.

На въпрос за провеждането на първата междуправителствена конференция за започване на договаряния на районен съд Македония с Европейски Съюз, Захариева сподели: „ Още сме в процедура на разискване на преговорната рамка в европейските работни групи, даже не е стигнала до равнище посланици “.

Тя чака нейният сътрудник Буяр Османи да посети България идната седмица.

Според нея никой не може да съобщи историята си, въпросът е да не предадем бъдещето си. „ Трябва да се признае историята такава каквато е. Тук не става въпрос за хиляди години, тук има задоволително писмени достоверни исторически източници “, съобщи българският външен министър.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР