Добро утро!За пет почивни дни се натрупаха поне пет важни

...
Добро утро!За пет почивни дни се натрупаха поне пет важни
Коментари Харесай

Три минути: Лукойл печели, Гешев губи, Косово се разклаща. Коя държава трябва да защитава български гражданин

Добро утро!

За пет почивни дни се натрупаха най-малко пет значими събития. Те са свързани с
Христо ГрозевИван ГешевВладимир ПутинУкрайнаКосово
В понеделник Русия разгласи за търсене българския жител. Москва се базира на нарушаване на Наказателния кодекс, само че от него даже на самия търсен.

С присъединяване на Грозев са направени най-малко три огромни открития, които не се харесват на Кремъл – за ролята на Русия в свалянето на малайзийски пътнически аероплан, за отравянето на семейство Скрипал в Англия и на Алексей Навални в Русия. До този миг Кремъл е бил свързван с убийства и гонене на съветски публицисти, само че в този момент за пръв път става дума за търсене на непознат жител.

Животът на Христо Грозев е заплашен, счита някогашният опозиционен съветски народен представител Генадий Гудков, който живее в заточение в България. Гудков е и някогашен офицер от Комитет за Държавна сигурност (на СССР). В изявление за той позволява, че Москва може да е оповестила Грозев за търсене като предупреждение за физическа кавга с него.
Българската реакция на издирването на Грозев
Грозев незабавно е получил предложение за помощ от страна на, само че не и на българската. Два дни след новината външно министерство повика съветската посланичка на диалог, който да се състои в първия работен ден след празниците. Това закъснение провокира остра реакция в социалн
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР