Добро утро!Тук е най-важното:Слави излезе от коалициятаКирил Петков разчита на

...
Добро утро!Тук е най-важното:Слави излезе от коалициятаКирил Петков разчита на
Коментари Харесай

Три минути: Ценностен разлом. Как се сваля правителство без реален аргумент

Добро утро!

Тук е най-важното:
Слави излезе от коалициятаКирил Петков разчита на част от ИТНКакво става във ВМЗ Сопот
Правителството беше разтърсено от 8-минутно видео във Facebook. В него водачът на „ ИТН “ (ИТН) Слави Трифонов сподели, че и по този начин поставя завършек на ръководещата коалиция. Трифонов уточни две съществени аргументи: „ Македония и фактът, че в страната към този момент няма пари “.
Останалите партии в обединението
Българска социалистическа партия и „ Демократична България “ (ДБ).

Премиерът Кирил Петков („ Продължаваме промяната “, ПП) сподели, че оттук насетне ще разчита, с цел да продължи да има „ държавно управление на малцинството “.

Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България, взети дружно, имат 109 депутати в Народното събрание. За да ръководят, им трябват 121 гласа. Има Такъв Народ има общо 25 депутати. Петков сподели, че ще разчита на поддръжката на 12 от тях.
Как се „ изтеглят “ министри
До късно вечерта в сряда нито един от четиримата министри на Има Такъв Народ не беше подал оставката си. Когато (ако) го създадат, те няма да се считат за освободени автоматизирано от постовете си, сподели.

Оставките на министри се внасят в Народното събрание за гласоподаване единствено от премиера. Той може да не прави това задоволително дълго време. През 1996-97 има казус – външният министър подава оставка, само че защото министър председателят не я предлага за гласоподаване, министърът остава за повече от три месеца на поста си като „ министър в оставка “.
Има ли изчерпателен спор
И двата аргумента, с които Слави Трифонов си „ изтегля “ министрите и „ поставя завършек на обединението “, се отнасят до събития, които не са се случили.

Първият беше наименуван просто „ Македония “. Правителството не е направило нищо във връзка с ветото върху Скопие да стартира договаряния с Европейски Съюз. То е единствено подозирано от Има Такъв Народ, че се готви да извърши нещо, с което Има Такъв Народ не е съгласна.

Вторият мотив беше избран като „ в страната няма пари “. Късно вечерта се оказа това изречение се оказа обвързвано със сюжет, който е на стадий разискване – актуализацията на бюджета, от Министерския съвет.

Конкретните обвинявания и контраобвинения са по новините, налични в сряда късно вечерта.
„ Това е ценностен разлом “
Факти няма, а последствията от овакантяване на обединението са големи. Това разминаване сред мотив и резултат кара политолога Евгени Дайнов да счита, че в обединението става дума за ценностен разлом – дали „ България да бъде европейска страна или евразийско княжество “.

„ Днес Има Такъв Народ демонстрираха, че се усещат по-комфортно във феодална, азиатска и варварска среда “, сподели той в „ Денят с Веселин Дремджиев “ и подсети, че в Европа има война, Русия е задействала всичките си вероятни запаси за влияние в разнообразни страни, а рецесиите, последвали пандемията и войната са голям брой. “Македония няма нищо общо. Нищо не се е случило, във връзка Македония, което да идва от държавното управление “, сподели Дайнов.

Номинация за нов дипломат на Съединени американски щати. Военните фабрики

Въпросът е <
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР