Добро утро с Онова нещо, Краката му стърчат навън, Дебелачко,

...
Добро утро с Онова нещо, Краката му стърчат навън, Дебелачко,
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска

Добро утро с Онова нещо, Краката му стърчат на открито, Дебелачко, кукувицата - обичаните герои от „ Ние, врабчетата ”. За първи път истинските илюстрации излизат в галерия.

В изложба „ София прес ” феновете на Йродан Радичков могат да се срещнат с истинските рисунки на създателя от обичаната детска книга, излязла през 1968-ма. Да си напомним и какво споделя огромният Радичков за специфичната история: " Смятам, че всички хора, преди да станат огромни, да станат значими или да станат обилни, преди този момент са били врабчета “.

Как се трансформира изписването на буквите през годините. Изложба на брега на морето споделя.

Постерите съставляват гpaфични мapĸepи, които се задействат посредством особено приложение. С мобилния си телефон може да видите по какъв начин се е променяло изписването на букви през годините. Изложбата на Националната Художествена Академия кацна в Морската градина в Бургас. Тя е част от огромния план " Аbесеdаrіum Вulgаrісum ", показан в Бpюĸceл.

" Бъди себе си. Няма значение какво споделят ” - какво се крие зад това заглавие ще разберете в изложба SARIEVContemporary, в изложбата на Стефан Николаев. С гълъба с лаврова клонка, обърната конска подкова, замръзнали маски и сантиментален залез с реещи се в небето птици. Знаци и легенди ще се сблъскат с рекламни тактики.

Каква е връзката сред изкуството и лудостта. И по какъв начин тази тематика въодушевява художниците през вековете.

Интересна линия наблюдава филмът „ Изкуство и разсъдък “, който на следващия ден може да видите в Contemporary space - Варна. Изследва по какъв начин в минали времена визионери и авангардисти, са се стремели да изследват подсъзнанието си като ентусиазъм за своето изкуство. Така се раждат шедьоври като “Камъкът на лудостта ” на Йеронимус Бош, апокалиптичните видения на Питер Брьогел, завладяващите изображения на приюти от Гоя " Викът " на Едвард Мунк и „ Автопортрет с превързано ухо “ на Винсент Ван Гог.

Границата сред фантазията и лудостта от време на време е много тънка и много художници са попаднали в клопката й.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР