Добро утро! Понеделник е и едва ли има много други

...
Добро утро! Понеделник е и едва ли има много други
Коментари Харесай

Какво не знаете за кафето?

Добро утро! Понеделник е и надали има доста други толкоз хубави неща, които да ни дадат мотивация за седмицата, като това да изпием първото си кафе за деня.

Независимо дали сме фенове на кафето или не, струва си да му обърнем внимание, колкото най-малко да научим (или да си припомним) малко любопитни обстоятелства за него. А историята му е като приказка, която ни връща много обратно във времето.

Толкова надалеч, че даже не се знае кой е откривателят на кафето. Въпреки това се счита, че произходът на зърната е от Етиопия.
 Снимка 585362
 

Според най-популярната легенда за кафето пък един овчар го е разкрил напълно инцидентно като вижда, че откакто козите му дъвчат едни непознати за него зърна, по-късно са изключително енергични и остават будни през нощта.

По-късно, към този момент през XVI век, кафето идва от Етиопия на Арабския полуостров като опция на незаконния алкохол. А пък щом доближава до европейска територия, стартира да му се носи славата на " горчивото откритие на Сатаната ". Неодобрението към кафето обаче напълно се трансформира в боготворене, откакто самият папа Климент VIII отпива от него и възкликва: " Тази дяволска напитка е толкоз вкусна! "
 Снимка 585363
 

За мнозина тя е тъкмо такава и през днешния ден, към този момент епохи по-късно. Едно обаче се е запазило, както през цялото време - пътят на кафето. За всички типове кафе той стартира от зърното. С всички модерни технологии, които ни заобикалят, към този момент може да си приготвим напитката по десетки разнообразни метода. И надали сме осведомени с всеки един от тях.

35 са другите типове кафе съгласно Tasting Table и подред за всеки един от тях ще описваме всяка понеделник заран. Докато ние най-малко изпиваме първата си чаша за деня. Ще се радваме да си имаме и компания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР