Добро утро!Най-важното от деня и нощта:Бойко Борисов мълчи след победата

...
Добро утро!Най-важното от деня и нощта:Бойко Борисов мълчи след победата
Коментари Харесай

Три минути: Борисов мълчи. Нинова остава. Трифонов изпадна

Добро утро!

Най-важното от деня и нощта:
Бойко Борисов мълчи след успеха на изборитеРумен Радев не желае бързо включване на Украйна в НАТОМарк Хамил ще оказва помощ на Киев
Станаха ясни от парламентарните избори. Победител публично е ГЕРБ-СДС с резултат от 25,33%. Въпреки успеха партията и водачът ѝ Бойко Борисов към този момент резервират безмълвие и не разясняват нито резултатите, нито бъдещите си ходове.

Възможно е това да се случва, тъй като спечелилите се нуждаят от сътрудници, които сложиха пред коалиция с ГЕРБ.

„ Продължаваме промяната “ (ПП), и Българска социалистическа партия към този момент отхвърлиха да водят договаряния с Борисов и партията му.
Изборите
ГЕРБ не просто възвърне позицията си на първа политическа мощ, само че и. Партията на Борисов не завоюва единствено в Кърджали, Разград, Силистра, Търговище и Шумен, където победител е Движение за права и свободи, както и в два от изборните региони в София, където отстъпи пред Политическа партия.

„ Продължаваме промяната “ с оповестения от тях за непосредствен сътрудник Демократична България. Това сподели Кирил Петков. При сходно решение точно тази група може да получи първа мандат за сформиране на държавно управление, който в този момент ще отиде при спечелилите от ГЕРБ.

Въпреки че Българска социалистическа партия остана на рекордно ниската в историята си пета позиция, лидерката на партията Корнелния Нинова сподели, че тя и управлението. По думите ѝ „ резултатът не е добър, само че не драматизираме “.

Драматичен наподобява резултатът на „ ИТН “ (ИТН). Партията на Слави Трифонов не съумя да събере нужния % от гласовете и няма да бъде част от идващия парламент. Това се случва, откакто доскоро повече от година Има Такъв Народ беше първа политическа мощ с над 24% поддръжка., че благодари за поддръжката, както и че „ всичко занапред следва “.

Медийното отразяване на акцията е било концентрирано върху служебния кабинет, президента и рецензии към избрани партии. Това излиза наяве от на Службата за демократични институции и права на индивида (СДИПЧ) на Организацията за сигурност и съдействие в Европа. Наблюдателите обръщат внимание и на обстоятелството, че Българска национална телевизия е ръководена от Емил Кошлуков, макар че неговият мандат изтече през юли.

Ако сте пропуснали събията от изборната нощ или желаете да чуете едни от първите разбори, можете на Свободна Европа с водещ Генка Шикерова и гостите журналиста Сашо Диков и влогъра Стефан Попов-Чефо.

Харесвате ли този бюлетин? Изпратете на другари, с цел да се абонират и те.
България
След като забавянето на резултатите в Народното събрание, Националният статистически институт най-сетне оповести част от данните от националното броене., което е с 844 781 души по-малко спрямо преброяването през 2011 година

Президентството разгласява публична позиция с цел да поддържа в поддръжка на целостта на Украйна и присъединението ѝ към НАТО. Според президента присъединение на Киев може да се разисква едвам след прекратяването на военните дейности, с цел да не „ води към риск от директното замесване на страните от НАТО във войната “.

Станете част от общността на Свободна Европа.
Светът
за тримата нови президенти, които съставляват всяка от трите най-големи общности в страната. Босненските мюсюлмани съвсем несъмнено ще бъдат показани от Денис Бечирович, хърватският представител евентуално ще бъде Желко Комшич, а Желка Цвиянович ще е представител на сръбската общественост.

В столицата на Иран Техеран се стигна до конфликти сред. Събитието е част от продължаващите от седмици митинги, които започнаха след гибелта на 22-годишната Махса Амини. Тя умря след арест поради погрешно носене на хиджаб.

от института „ Макс Планк “ за еволюционна антропология е тазгодишният притежател на Нобеловата премия за физиология или медицина. Той получава премията поради откритията си в региона на геномните проучвания на изчезналите човешки същества и еволюцията на индивида.
Войната
Руската войска нанесе, както в региона на. Кремъл разгласи, че поддържа „ уравновесен метод “ по въпроса с, който да не се основава на страсти. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков във връзка апела на чеченския водач Рамзан Кедиров против Украйна да бъде изстреляно такова оръжие.

Самият Кедиров, който е от най-верните съдружници на Владимир Путин, сподели, че да се бият в Украйна. По думите му те ще се бият на фронтовата линия в най-трудните точки.

Три обстоятелството демонстрират, че Путин няма цялостен надзор над войната, която е почнал. Първият са самосиндикалните дейности на окупационните управляващи в Украйна, вторият – неналичието на съответно военно управление, третият – речта на Путин в деня на противозаконното заграбване на украински територии..
Човек на деня
Той е прочут с ролята си на млад джедай, който се изправя против огромната и могъща империя на злото и я побеждава. Днес артистът, който стои зад облика на Люк Скайуокър, още веднъж се изправя против " империя на злото ". Той ще събира средства за дроновете, с които Украйна се брани от Русия. на Свободна Европа.

се за този бюлетин, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " – обзор на най-важните вести.

Искрено ваш,

Николай Лавчиев
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР