Добро утро!Най-важното е тук:Антон Хекимян е кандидатът за кмет на

...
Добро утро!Най-важното е тук:Антон Хекимян е кандидатът за кмет на
Коментари Харесай

Три минути: Борисов си избра Хекимян за София. Руската църква е собственост на Москва. Бежанска вълна от Нагорни Карабах

Добро утро!

Най-важното е тук:
Антон Хекимян е претендентът за кмет на София на ГЕРБРуската черква се оказа благосъстоятелност на посолствотоГалин Стоев
. Той сподели, че е получил поканата персонално от водача на ГЕРБ Бойко Борисов преди седмица.

До преди два дни Хекимян беше шеф на новините на бТВ. За пътя му от стажант до началник в малкия екран, а в този момент и до кандидатура за кмет на най-голямата партия, ви.

Бившите му работодатели от, с цел да защитят „ името и репутацията си “ след номинацията. От там споделят, че достъпът на Хекимян до нюзрума на малкия екран „ неотложно е бил стеснен “ след оставката му.

По време на представянето му пред медиите в понеделник той беше запитан дали е подчинявал публицистичната политика на бТВ на ползите на ГЕРБ. Хекимян отговори, че това „ даже като въпрос е обидно “, както и че до момента е „ стоял зад правилата на публицистиката “.

Един от съперниците на Хекимян в София е Вили Лилков. Той е с твърди антикомунистически позиции. Инициативен комитет, прераснал в коалиция " Синя София ", го издигна за кмет. Казва, че е конкурент и на номинацията на ПП-ДБ - Васил Терзиев, чието семейство е обвързвано с Държавна сигурност, и на ГЕРБ, въпреки че поддържа Йорданка Фандъкова преди 4 години. Какво друго е значимо да се знае за него?.
Руската черква и българският патриарх
Църквата „ Свети Николай Чудотворец “ в София е в България от 1997 година Това сподели инспекция на Свободна Европа.

В същото време българският, които ще поемат богослуженията в съветската черква. Заповедта му е в качеството му и на Софийски митрополит, в чиято епархия се намира храмът. Неофит е уведомил патриарха на Русия Кирил и чака от съветското посолството в България да отвори църквата.

Сградата на църквата може да е благосъстоятелност на посолството, само че църквата е под ръководството на Българската православна черква, сподели пред Свободна Европа богословът професор Калин Янакиев. Той сподели, че в България няма и не може да има записана друга православна черква.

Църквата е затворена от няколко дни, откакто България и още двама чиновници в църквата поради шпионаж.

Заради събитието в понеделник в съветското министерство на външните работи. Там му е бил деклариран „ съдбоносен митинг “ по отношение на експулсирането от България на тримата свещеници.
Панаирът и Народното събрание
Софийският апелативен съд удостовери, апортирани от община Варна към частното сдружение " Пълдин туринвест ". Делото беше заведено от министъра на стопанската система Богдан Богданов с претенции за прекъсване на вписването на апорта на акциите, както и за допускане на поръчителство на предявен иск посредством запор на акциите.

Историята за преодоляването на панаира от предприемача и почетен консул на Русия в България Георги Гергов тече от години. Ако сте я не запомнили,, само че в случай че не ви се чете.

В Народното събрание предложенията за промени в Конституцията. Това се случва, откакто в края на юли " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ), ГЕРБ и Движение за права и свободи внесоха в Народното събрание общо план с конституционни промени.
Нагорни Карабах и Косово
от непризнатата република Нагорни Карабах, заяви арменското държавно управление. То изрази подготвеност да одобри всички бежанци, които желаят да влязат в страната, откакто.

Президентът на Сърбия трима и ранила тежко двама сърби. Той сподели, че събитието е засилило убеждението му, че Белград в никакъв случай няма да признае независимостта на Косово.

До случая се стигна, откакто тридесет въоръжени и маскирани мъже нахлуха в обитаемото най-вече със сърби село Банска в Северно Косово в неделя сутринта и се барикадираха в локалния манастир. При престрелката.
Украйна и войната
Силите за специфични интервенции на украинските въоръжени сили оповестиха, че по време на удар по щаба на Черноморския флот в Севастопол. в петък.

към този момент са пристигнали в Украйна. Вашингтон даде обещание общо 31 танка за Киев, само че още не е ясно какъв брой са към този момент получените.

от понеделник сутринта е ранила една жена и е предизвикала вреди на инфраструктурата, оповестиха регионалният шеф Олег Кипер.

Те са едвам 13 000 души. Наричат се шорци и живеят в Западен Сибир - изчезващ народ в Русия. От началото на съветската инвазия в Украйна единствено в село Уст-Кабирза към този момент са заровени трима мобилизирани. Местните описват за живота и гибелта там, където " от царско време нищо не е издигнато "..
Няколко рекомендации
В неделя НАСА приземи от космоса късчета от метеорит, които могат да оказват помощ на хората да разгадаят някои от най-големите въпроси за възникването на Слънчевата система. Какво знаем за метеорита Бенну?.

Китай изпитва от ден на ден стопански проблеми, а отговорът на Пекин е да ограничи достъпа до данните, които разкриват тази обстановка. Липсата на информация обаче пречи на външните вложения..

Със завръщането на талибаните на власт през 2021 година, в Афганистан стартира режим на дискриминация, изтезания и даже убийства измежду ЛГБТ общността. Гей мъж споделя, че той и приятелят му са били измъчвани от талибаните, до момента в който не се закълнат, че се отхвърлят от еднополовите връзки..

В България в неделя за първи път имаше негативни цени при борсовата търговия с ток. Причината това да се случва тук рядко е в метода на установяване на цената на балансиращата сила, поради който е по-изгодно остатъкът да не се продава през борсата. Това обезпечава спекулативни облаги за едни и води до спомагателни разноски за държавния оператор,.
Човек на деня
Той е артистичен шеф на Националния спектакъл в Тулуза, Франция, само че пристигна да открие сезона на Народния спектакъл в София. С режисура, за която счита, че е безусловно наложителна за България. Независимо от острите реакции, които тя провокира в избрани среди. и е Човек на деня на Свободна Европа.

, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено Ваш,

Николай Лавчиев
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР