Добро утро. Денят е 21 октомври 2017 г., часът 8:30.

...
Добро утро. Денят е 21 октомври 2017 г., часът 8:30.
Коментари Харесай

Повръщано? Вижте мизерията, която сътвори клиентелата на пловдивско заведение!

Добро утро. Денят е 21 октомври 2017 година, часът 8:30. Прекрасна, към момента топла съботна заран. Така читателка на Plovdiv24.bg стартира сигнала си до нашата медия. И продължава: "В "Капана " е безшумно, само че малко по-малко, на места се прокрадва живот. Хората, работещи в региона, идват на работа с кафе в ръка и се приготвят за следващия ден измежду павирани улички, туристи, гъсто паркирани коли и шумотевица. Отивайки на работа тази заран, всички ние, работещи към клуб "Войд ", знаем какво ни чака. 
Все отново е събота заран. Вместо да отворим умерено и да си допием кафето, до момента в който градът се разсънва, ние метем, чистим и изхвърляме непознатата бедност и отпадъци. Всяка събота е по този начин. Често се постанова даже да мием повърнато от тротоарите пред магазинчетата си, че и от витрините. Понякога даже поправяме вреди. Тази заран е една от тези, в които чистачките знаят, че би трябвало да дойдат и да почистят. В 9:40 извън се чува звук от метли. Само че в 9:40 ние към този момент работим най-малко от час. Така ли би трябвало да наподобява "Капана " в събота заран? 
Всяка събота заран? Не може ли стопанисващите клуба да си поемат отговорността? Може би да си наемат човек, който след края на работния ден да почисти следите от клиентела по цялата пресечка и прилежащите улички? Трябва ли други да чистят след тях? За всяка табелка, сложена на тротоара, за всяка маса и стол, притежателите на заведения в "Капана " евентуално заплащат тротоарно право. Вероятно с правото да употребяват тротоара получават и задължението да го поддържат чист. Тук те ще кажат, те си знаят по какъв начин се обгрижва бизнес в китния ни "Капан ". И откакто клиентите на "Войд " употребяват тротоара и региона за маса и боклукчийски панер, не е ли редно "Войд ", както всяко друго заведение в региона, да поеме отговорност за своите клиенти? 
В една от уличките тази заран група задгранични туристи ме стопираха, с цел да питат за посока. Не е за първи път. Често туристите идват не с цел да пият и пеят (макар, че и това се случва) по родните кръчми, а с цел да видят хубостта на града ни, на България. Тези хора, станали рано и пристигнали в прелестния ни град, тази заран видяха " хубостта " му в целия й искра. Всички я виждаме. Сутрин в събота. Гледаме я с покъртен, засегнат взор,  до момента в който я метем и мием от тротоара, от витрината, от пейката. Всичко, казано дотук, несъмнено, е мое персонално мнение, само че считам че не съм единствена. Поздрави от "Капана ", Живка Димитрова ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР