Добро образование за децата, реализация и високи доходи – това

...
Добро образование за децата, реализация и високи доходи – това
Коментари Харесай

Кога българите в чужбина ще се завърнат в Родината?

Добро обучение за децата, реализация и високи приходи – това са част от условията на българите зад граница, с цел да се приберат назад в Родината, споделяни от тях стотици пъти. Пандемията от ковид даде подтик на процеса по връщането им в България, даже съгласно последните изследвания през 2020 година завърналите се са повече от напусналите. Ще продължи ли този ход?

„ Тенденцията на завръщането на българите в Родината би се запазила, в случай че има смяна в България, в случай че те имат опция да се осъществят или да вършат бизнес. Ако в България те се усещат добре, в случай че техните деца получат нужното обучение, с цел да имат по-добра реализация в бъдеще “, съобщи политологът Борислав Ангелов в изявление за BG VOICE.

Борислав Ангелов

Той подсети, че не би трябвало да се не помни, че сънародниците ни, когато се приберат, съпоставят изискванията, при които са живели в чужбина, както и икономическата, обществената и политическата система, с тези в България.

„ Те са доста по-чувствителни и това, че през днешния ден са се върнали, не значи, че на следващия ден няма да си тръгнат и да търсят реализация още веднъж зад граница “, сподели Ангелов.

Кабинетът да увеличи стандарта

„ Новото държавно управление ще би трябвало да увеличи стандарта на живот. Трябва да се отстрани чувството за шуробаджанащина, за корупция, за връзкарство, за задкулисие, за административни спънки “, съобщи политологът.

По думите му даже обикновените неща като насилието в учебните заведения и изнервеното придвижване по пътищата, в случай че се оправят, то това ще даде успокоение на българите да се приберат със фамилиите си.

Длъжници на българите зад граница

„ Длъжници са политиците на българите зад граница по доста въпроси “, съобщи политологът. Ангелов акцентира, че в случай че политиците желаят да създадат нещо за българите в чужбина, дано да отворят Изборния кодекс и да решат казуса с гласуването по пощата.

Според него би трябвало да се организира спор, с цел да се видят плюсовете и минусите.

Избирателният регион „ Чужбина “ е едно от нещата, които биха решили казуса с гласуването. Не бива обаче да го изваждаме като някаква панацея, тъй като може и да се измести вотът по този начин, изясни той.

Политологът даде образец и със Северна Македония, където също имат подобен регион, те са разделили земното кълбо на три и се избира по един депутат, само че при избрана интензивност.



Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР