Добро и разумно. Така окачестви решението на парламента след неколкочасови

...
Добро и разумно. Така окачестви решението на парламента след неколкочасови
Коментари Харесай

В БСП благодарни на опозицията - подкрепили неизпращане на оръжие

Добро и рационално. Така окачестви решението на Народното събрание след неколкочасови диспути да бъде признато предлагането, входирано от " Продължаваме промяната " за даване на " военно-техническа ", а освен " техническа " (както бе записано в първичния вид на текста) помощ за Украйна, депутатът от Българска социалистическа партия Александър Симов.

В предлагането, признато от националните избраници, обаче не става дума за непосредствено изпращане на нападателно въоръжение, а за ремонт на украинска военна техника в българските оръжейни фабрики, както и продължение на даването на филантропична помощ.

" Днес българският парламент одобри едно положително и рационално решение. Решение, което продължава техническата, филантропична, финансовата помощ към Украйна, към бежанците от Украйна, решение, което подсигурява политическата поддръжка за Украйна за участие в Европейски Съюз ", сподели Симов.
 Над четири часа препирни: Изпращаме помощ на Украйна, само че не и оръжие
Над четири часа препирни: Изпращаме помощ на Украйна, само че не и оръжие

След редакция на редактираните към този момент оферти

И акцентира - най-важното за Българска социалистическа партия било, че това решение подсигурява, че няма да се изпраща оръжие. " Заради това желая да благодаря персонално на премиера Кирил Петков, на съдружните ни сътрудници, че успяхме в развой на полемика да реализираме такова решение. Искам да благодаря и на опозицията, която, изненадващо на нас, поддържа това решение. Това демонстрира, че това решение е положително, това рядко се случва в българския парламент. "

Симов е безапелационен - не било лицемерно от страна на партията му да поддържа ремонт на украинска военна техника. " Няма никакво двуличие тук. Най-важното, което е в нашата позиция - нито един патрон за Украйна, никакво оръжие за Украйна. С решението, което одобрихме през днешния ден, това няма да се случи. Оттук нататък ще слушаме всевъзможни тълкования. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР