Добрият сън е основен компонент на здравословния начин на живот.

...
Добрият сън е основен компонент на здравословния начин на живот.
Коментари Харесай

Сънят може да покаже наличие на висок холестерол

Добрият сън е главен съставен елемент на здравословния метод на живот. По време на сън тялото се възвръща и съхранява силата за идващия ден. Проблемите със съня могат да демонстрират редица болести, само че едно от най-неприятните може да бъде съществуването на висок холестерол. Тези проблеми се преглеждат от учените като ранен знак за проблем.

Характеристиките на съня, които приказват за висок холестерол, оповестява Medikforum, базирайки се на английския фармацевт Доналд Грант. Специалистът означи, че един от ранните признаци на висок холестерол може да бъде сложното заспиване или прекомерно дълият сън при човек.

Грант цитира огромно изследване, оповестено в списание Sleep. Авторите на тази работа откриват, че незадоволителният или прекомерно дългият сън оказват отрицателно въздействие върху равнището на липидите и триглицеридите (мастни компоненти) в кръвта. Учените са тествали почти 4000 души, измежду които 1666 мъже и 2329 дами на възраст над двадесет години. Резултатите демонстрират, че сънят по-малко от пет часа е директно обвързван с повишение на триглицеридите.

В същото време Доналд Грант акцентира, че сходни характерности на съня могат да бъдат свързани освен с високи равнища на холестерол. Въпреки това, фармацевтът прибавя, че в случай че има проблеми със заспиването или съществуването на прекалено дълъг сън, хората несъмнено би трябвало да помислят съществено да си създадат нужните проучвания.

Освен на база характерностите на съня, за налчие на висок холестерол може да се съди и при признаци, които се появяват по кожата.

В ранните стадии хората с висок холестерол постоянно страдат от нарушавания в притока на кръв, което прави кожата им суха и сърбяща. Обикновено се появява на краката, стъпалата и глезените. Освен това, забавя растежа на ноктите.
С чорапи или без чорапи – по какъв начин да лягаме в леглото?
Много хора не понасят чорапите по време на сън, други ги смятат за демонстрация на неприятен усет в леглото. Изследванията обаче демонстрират, че чорап...
Прочети повече
В началото тези признаци не са доста забележими и не предизвикват сериозен дискомфорт, само че с течение на времето пациентът стартира да изпитва по-сериозни признаци.

Тъй като здравето се утежнява, кожата става пигментирана и много по-плътна. Често има зачервяване и отичане.

Лекарите означават, че ранното разкриване и лекуване на болестта е извънредно значимо, защото в напреднали случаи пациентите ще се нуждаят от хирургическа намеса.

Добре е при съществуване на сходни признаци да се консултирате със експерт, а не да разчитате на самолечение. Кардиологът Тамаз Гаглошвили показа каква неточност вършат хората, когато се пробват да понижат равнищата на холестерола в кръвта си благодарение на известна хранителна добавка - аленият ферментирал ориз.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР